3 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Het belang van krachtsport, goede voeding en eiwitten op je prestaties als watersporter

Geplaatst op: 14 maart 2024

(Adv.) Als je denkt aan krachtsport, denk je aan bodybuilding of mensen die willen werken aan hun fysiek. De laatste jaren neemt het belang van krachtsport ook toe in andere takken van sport. Zo zijn voetballers steeds vaker gespierd en hebben zelfs bepaalde wielrenners baat bij het trainen van hun arm- en beenspieren. In een waterrijk gebied als Zwartsluis is watersport enorm populair. Hoe gaan watersport en krachtsport samen en op welke manier bereik je de beste resultaten?

Het belang van een sterk lichaam voor watersport

Welke soort watersport je ook uitvoert, in en op het water zorgen de elementen er vaak voor dat je sterk moet zijn. Zo gebruik je voor windsurfen je hele lichaam. Het zware zeil moet je goed vast kunnen houden met je armen en schouders.

Om op de plank te blijven staan zijn goede spieren in je romp van enorm belang. Als je kitesurft, zijn de elementen nog zwaarder en kunnen harde winden enorme kracht uitoefenen op je lichaam. Je hebt elke spiervezel nodig om zo’n vlieger in bedwang te houden.

Speel je een sport in het water, zoals zwemmen of waterpolo? Dan kan het lijken alsof je spieren minder kracht hoeven te zetten, maar schijn bedriegt. Niet voor niets revalideren we vaak in het water. Onder water lijken we namelijk sterker te zijn en meer te kunnen. Zwemmers en waterpolospelers werken hard aan het trainen van hun lichaam.

Misschien ken je de verhalen wel van de Olympische meervoudige kampioen Michael Phelps uit de Verenigde Staten. Hij zou naar verluidt in het trainingsseizoen enorme hoeveelheden calorieën hebben verorberd omdat hij zoveel spierkracht en energie verbruikte. Met andere woorden: zwemmen is een uitdagende en zware (kracht)sport die vraagt om een getraind lichaam.

Goed trainen en goed eten

Hoewel je misschien niet zoveel zult eten als Michael Phelps als je een watersport beoefent, is het toch van belang je lichaam goed en gericht te onderhouden om te groeien in spiermassa. Om te kunnen groeien, moet je hard trainen en veel eten. Dat betekent niet dat je meteen kunt grijpen naar zakken chips, hamburgers en energiedrank.

Als je spieren wilt opbouwen, eet je gezond volgens de schijf van vijf, aangevuld met wat extra eiwitten. Je kunt die vaak maar lastig allemaal uit je gewone voeding halen. Bovendien zijn eiwitten kostbaar. Mager vlees, goede vis en andere eiwitbronnen zijn dure producten en grote hoeveelheden kopen van dit soort voedsel kun je al snel voelen in je portemonnee. Daarom zijn sportsupplementen populair onder sporters. Deze bieden relatief gezien meer eiwitten voor hun aanschafprijs dan andere producten.

Helaas bevatten deze sport- of voedingssupplementen vaak veel vulmiddelen en zijn ze niet altijd even effectief. De bekende Nederlandse bodybuilder en acteur Olivier Richters bedacht daarom zijn eigen lijn aan supplementen.

Waarom supplementen van The Dutch Giant?

Sportsupplementen van Dutch Giant Nutrition zijn anders dan andere eiwitten en voedingsmiddelen die je bij de concurrent koopt, omdat je krijgt wat je ziet. Met goed gesorteerde ingrediënten uit Europa van de beste kwaliteit, probeert krachtsporter Richters zijn kennis over goede supplementen voor het beste resultaat te delen met andere sporters.

Alle ingrediënten voor de supplementen zijn wetenschappelijk onderbouwd en dragen bij aan spieropbouw en niets anders.

Overweeg deze supplementen eens om je kracht te vergroten, sneller te herstellen na een training, of je sportschoolroutine te versterken met extra voeding voor spierherstel. Je zult versteld staan van de positieve invloed van hoogwaardige voeding en effectieve training op je prestaties, zowel tijdens wedstrijden als bij recreatieve activiteiten zoals zwemmen, surfen, of andere sportieve bezigheden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice