22 juni 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Brug Belterweg afgesloten vanwege instortingsgevaar

Geplaatst op: 20 maart 2024

De brug over de Belterweg in Belt Schutsloot ter hoogte van de Loswal is woensdagmiddag om 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Volgens de gemeente Steenwijkerland dreigt er instortingsgevaar.

Vier jaar geleden werden andere bruggen aan de Belterweg vervangen. Toen gaf het bestuur van dorpsbelangen al aan bij de gemeente Steenwijkerland dat ook de brug bij de Loswal onderzocht moest worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat de brug inderdaad is aangetast door houtrot.

Gert Stam, voorzitter van dorpsbelangen, is niet blij met de gang van zaken: “We hebben dit al jaren aangekaart bij de gemeente. Vanavond hebben we met een groep dorpsbewoners overleg over de verdere gang van zaken, want volgens de gemeente duurt het nog drie weken voordat er een noodbrug komt te liggen. Dat duurt te lang.”

Doordat de houten brug uit 1958 niet meer toegankelijk is, wordt het dorp doormidden gehakt en moet gemotoriseerd verkeer 11 kilometer omrijden via Zwartsluis om de andere kant van Belt Schutsloot te bereiken. Juist nu het vaar- en kampeerseizoen weer wordt opgestart, is het volgens Stam problematisch dat de brug niet bruikbaar is. Veel ondernemers verslepen de komende periode boten, caravans en chalets.

Wat dorpsbelangen betreft komt er een versmalling op de brug doormiddel van betonnen blokken. “Op die manier kunnen personenauto’s nog wel over de brug, totdat de noodbrug er ligt”, aldus Stam.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice