22 juni 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Buuzekaemp voert eigengemaakte musical op

Geplaatst op: 22 maart 2024

Alle kinderen van Kindcentrum De Buuzekaemp uit Belt-Schutsloot hebben donderdag de musical ‘Waar zijn de Chinezen gebleven’ opgevoerd in het goed gevulde dorpshuis van De Belt.

De musical waar al enkele weken geleden mee begonnen is, was volledig door de kinderen zelf bedacht en ontworpen. Daniëlle Baljuw, dramadocente van het Alfa College heeft de kinderen hierin begeleid en het uiteindelijke script geschreven. Het script had een actueel onderwerp: Het Chinese riet wordt goedkoper aangeboden dan het Beltiger riet. Met behulp van de ‘burgemeester’ werden de Chinezen uitgenodigd voor een goed gesprek. Echter de Chinezen konden Belt-Schutsloot niet vinden en zo ontstonden er tal van scènes die zich her en der in ‘Nederland’ afspeelden. Het werd een waar succes en in de laatste scène boden de Chinezen hun excuses aan voor hun riet en beloofden het niet meer te verkopen op De Belt. Eind goed, al goed.

Het publiek heeft een prachtige avond gehad en de kinderen van Kindcentrum De Buuzekaemp mogen met elkaar terugkijken op een geslaagde uitvoering van hun musical.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice