21 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

De regenton komt steeds vaker terug in Nederlandse tuinen

Geplaatst op: 22 maart 2024

(Adv.) Regentonnen waren in vroegere tijden heel normaal, maar zijn een aantal jaren lang bijna verdwenen uit het straatbeeld. Ze leken een beetje ouderwets te worden. Deze tijd lijkt nu weer voorbij te zijn, want we zien weer steeds meer regentonnen in de Nederlandse tuinen verschijnen. Logisch ook, want we willen allemaal besparen en een regenton helpt daar ook bij. Je kunt bijvoorbeeld een regenton van Voertonnen plaatsen, waarbij je ook nog eens een heel duurzame keuze kunt maken als het gaat om materiaal. Waarom kiezen we weer massaal voor een regenton in de tuin? Wij geven je inzicht in een aantal redenen.

1. Je bespaart op de waterkosten

Wanneer je een regenton in de tuin plaatst, dan kun je slim besparen op de waterkosten. Tegenwoordig moeten we allemaal in meer of mindere mate op onze uitgaven letten. Je kunt zorgen voor een mooie besparing op de waterrekening als je gebruik maakt van een regenton. Het opgevangen regenwater kun je bijvoorbeeld in de zomer gebruiken voor het bewateren van de tuin, waar je normaal gesproken liters aan kraanwater aan verspilt. Je kunt ook prima je auto wassen met opgevangen regenwater. Dit merk je echt op je factuur.

2. Het is minder belastend voor het riool

We staan er eigenlijk niet zo bij stil, maar we maken veel gebruik van het rioolsysteem. Zeker bij hevige regenval kunnen de waterwegen vervuild raken en kan er wateroverlast ontstaan. Regentonnen vangen regenwater op en voorkomen op die manier dat dit regenwater in het rioleringssysteem terecht komt. Hierdoor worden watervervuiling en het risico op overstromingen verlaagd.

3. Regenwater is gezonder voor planten

Kraanwater is in de basis natuurlijk gezond, maar toch is regenwater gezonder voor de planten in je tuin én voor de planten in je huis. In kraanwater zit bijvoorbeeld kalk, wat niet in regenwater zit. Daarnaast zitten er ook andere mineralen in die je niet tegenkomt in regenwater. Hierdoor is regenwater ‘zachter’, zoals we dat noemen, en dat is gezonder voor je planten. Het voorkomt dat mineralen gaan ophopen in de tuin en dat de pH-waarde van de bodem verstoord raakt.

4. Het is een duurzame keuze

Het aanschaffen van een regenton, of zelfs meerdere exemplaren, is een mooie keuze op het gebied van duurzaamheid. Bij Voertonnen.nl kun je regentonnen kopen die ook duurzaam zijn, waardoor je je dubbelop inzet voor een beter milieu. Je verlaagt het verbruik van je water, waardoor je duurzamer leeft en dat is beter voor de aarde.

5. Je hebt er geen werk aan

Het plaatsen van een regenton is heel eenvoudig. Je hoeft geen moeilijke installatie te doorlopen om er gebruik van te gaan maken. Ook na de installatie heb je er niet veel extra werk aan. Een regenton is onderhoudsvriendelijk. Af en toe een schoonmaakbeurtje is voldoende om de regenton in goede conditie te houden. Er zijn tegenwoordig veel mooie designs, dus ook voor de uitstraling van je tuin hoef je het in deze tijd niet meer te laten. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice