25 juli 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Jongeren halen geld op voor sportkooi

Geplaatst op: 27 maart 2024

foto: Henk Kuik

Met een opbrengst van 2.610 euro is het duidelijk. Zwartsluis kan niet wachten tot de nieuwe multifunctionele sportkooi klaar is voor gebruik. De afgelopen weken haalden jongeren uit Zwartsluis met een sponsoractie de bijdrage op. “Het is een fantastisch bedrag geworden”, aldus wethouder Jan van der Poel. “We kunnen alleen maar heel trots zijn op de enorme betrokkenheid van onze jongeren uit Zwartsluis.”

Met de multifunctionele sportkooi realiseert de gemeente Zwartewaterland een centrale sportlocatie in Zwartsluis. De sportkooi komt naast Jeugdsoos Esclusa, op de plek van de voormalige skatebaan. De sportkooi biedt straks verschillende sportmogelijkheden. Zoals voetbal, volleybal en basketbal.

Met een sponsoractie wilden de jongeren het mogelijk maken dat de sportkooi verder wordt uitgebreid, met onder meer hogere hekken en extra doeltjes. Bij die actie werden onder andere boterkoeken verkocht om extra geld op te halen. Dat leverde uiteindelijk een bedrag op van € 2.610. Woensdag 27 maart werd hiervoor, in het bijzijn van de jongerenwerkers van de gemeente, een grote boterkoek met het sponsorbedrag aangeboden aan wethouder Van der Poel.

Fantastische sponsoractie

“Vorig jaar kreeg Zwartsluis al een centrale speellocatie aan het Grote Gat. Met deze sportkooi heeft jong en oud straks ook een centrale plek om te sporten en te bewegen”, aldus wethouder Van der Poel. “Deze fantastische sponsoractie heeft laten zien hoe groot die behoefte is aan zo’n plek. Ik ben trots op de inzet van alle inwoners uit Zwartsluis die hiervoor een bijdrage hebben gedaan. We maken er hiermee echt een sportplek van voor én door de Sluzigers.”

De aanleg van de multifunctionele sportkooi startte eerder deze maand. Het is de bedoeling om de nieuwe sportplek op woensdag 8 mei in gebruik te nemen. “Samen met maatschappelijke organisaties en inwoners zetten we ons in om te zorgen dat iedereen voldoende beweegt. Met deze sportkooi zetten we een volgende stap op weg naar een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland”, aldus de wethouder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice