Agenda
Active creations

DESZ Vrouwen 1 stomen door in KNVB Beker

Geplaatst op: 2 april 2024

Na de dikke overwinning in het Friese Terwispel stond er voor DESZ Vr.1 nu een thuiswedstrijd op de agenda tegen de dames uit het  Drentse Schoonebeek. Die damesploeg komt evenals de Sluzigers uit in de 4e klasse. Na de onlangs gelegen nederlaag in Oldemarkt hadden de dames van Eddie Hoen en Arko Halfmouw iets goed te maken.

Na een kleurrijke opkomst op het hoofdveld van DESZ werden de Drentse dames meteen onder druk gezet en al vlug stond de 1-0 op het scorebord. Een in een uitstekende vorm verkerende Hannah Hulst wist al in de 7e minuut het net van de tegenstander te laten bollen na een voorzet van Marith Schipper.

Het verzet van de “Ja-Knikkers” was hiermee niet gebroken aangezien de rust werd bereikt met die kleine voorsprong. Pittig werd om elke bal geknokt. Zo ook in de tweede helft, waarin Jari Kiekebos toch al in de 5e minuut de uitlopende keepster van de Schonebekers wist te verschalken en de 2-0 aantekende.

Dat de bezoeksters zich hier niet bij neer wilden leggen bleek in de 58e minuut toen doelvrouw Miranda van Es werd gepasseerd en de 2-1 op het Sluziger scorebord stond.

Stevig knokkend probeerden zij vervolgens de 2-2 tot stand te brengen. Door goed verdedigen wisten de lijstaanvoerders in de 4e klasse de overwinning over de streep te trekken en werd de halve finale van de KNVB Bekercompetitie op 4 mei a.s. bereikt. Traditiegetrouw en nu met vuurwerk gingen de dames op de foto bij de fotografen.

Komende zaterdag speelt DESZ Vr.1 tegen de buren uit Hasselt. Uit werd met 3-5 gewonnen en om de koppositie te behouden zal er gewonnen moeten worden aangezien Steenwijk Vr.1 en Flevo Boys Vr.1 in de nek hijgen.