21 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Woonvoorziening voor mensen met autisme stap dichterbij

Geplaatst op: 3 april 2024

directeur Gosse Noppert van zorgverlener, PGVZ, voorzitter Wout van Olst van Thuis op het Binnenveld, stafmedewerker Jenneke Wolvers en voorzitter ds. Tonie van Zetten van Op weg met de ander tijdens de ondertekening van de samenwerking.

Drie partijen hebben op 11 maart een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een woonvoorziening in Genemuiden voor zestien mensen met autisme of een niet-aangeboren hersenletsel.

De drie partijen zijn de christelijke familievereniging “Op weg met de ander” van en voor mensen met een beperking, ouders, verenigd in de stichting ‘Thuis op het Binnenveld i.o.“ en de Kamper zorgverlener PGVZ. Het is de bedoeling dat PGVZ in overleg met de gemeente Zwartewaterland en bouwbedrijf Van der Steeg uit Genemuiden de woonvoorziening realiseert.

Ouders met een christelijke achtergrond van kinderen met autisme of een niet-aangeboren hersenletsel deden een beroep op Op weg met de ander om tot dit initiatief te komen. Deze verzamelde een groep ouders rond dit initiatief en bracht de partijen bij elkaar.

Het is de bedoeling dat deze woonvoorziening op het Binnenveld komt, waar ook zorginitiatieven van andere aanbieders worden gerealiseerd.

Er is nog ruimte voor aanmelding van andere mensen met autisme of een niet-aangeboren hersenletsel uit deze regio. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Wout van Olst (06-27 89 56 92 of woutvanolst@hotmail.com)

Opgave hiervan kan via Op weg met de ander: Barbera Bons (06-41 28 86 24) of via info@opwegmetdeander.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice