25 juli 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Sluzigers leveren ziekenhuisbedden af in Oekraïne

Geplaatst op: 18 april 2024

(Ingezonden) Afgelopen weekend zijn we met vier mensen van Werk in Uitvoering afgereisd naar Oekraïne. Enerzijds om de ziekenhuisbedden naar de plek van bestemming te brengen, maar anderzijds ook om te kijken wat we nog meer kunnen betekenen.

De uit Amsterdam opgehaalde ziekenhuisbedden kwamen gelijktijdig met ons aan. De truck van Drivers for Hope ontvingen we op het depot in Beregove. Samen met, eveneens vanuit Nederland overgekomen, leden van Stichting Dorotty hebben we onze handen uit de mouwen gestoken.

Om bij het ziekenhuis te komen moesten we alle bedden overladen in een kleinere truck. We hebben geholpen met het in- en uitladen. De komende maanden staan de bedden opgeslagen terwijl het ziekenhuis klaargemaakt wordt om open te gaan.

Om het ziekenhuis nog verder te kunnen ondersteunen hebben we van het oude ziekenhuis in Meppel nog talloze spullen achter de hand. Met de directie van het Oekraïense ziekenhuis hebben we gekeken waar we hen mee kunnen helpen.

In de dagen die we in Oekraïne waren zijn we op talloze plekken geweest. We hebben goed gekeken waar we nog meer hulp kunnen bieden en daar waar het kon ook direct ondersteund. Zo kwamen we er tijdens een bezoek aan een vluchtelingenkamp achter dat ze dringend behoefte hadden aan een grasmaaier. Zo dringend als wij die vraag kregen, zo dringend hebben we het ook maar opgelost. Diezelfde dag nog schaften we een grasmaaier aan en brachten die. Samen met de gebrachte etenswaren een mooi praktische aanpak.

We kijken terug op een indrukwekkend weekend. Bij tijden ook aangrijpend. Het is fijn dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen om als stichting het leven van de mensen in dit deel van Oekraïne iets draaglijker te maken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice