4 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Gezellige feestweek in volle gang

Geplaatst op: 23 april 2024

De deelnemers van de culturele wandeling met culinaire knipoog.

De Oranjevereniging Zwartsluis blikt met enthousiasme terug op een naar wens verlopen start van de feestweek.

Vrijdag was de aftrap waar de VRijdagMIddagBBQ succesvol werd geïntroduceerd.   Waar gezinnen, vriendengroepen en collega’s gezellig van hun eigen meegebrachte eten genoten. Net als van de optredens van de Pirates of the Berkenlaan en sfeermaker Gaatse Bosma. Met als klapper een optreden van Henk Wijngaard, die de nodige extra Sluzigers naar de tent wist te trekken.  

Op zaterdagmiddag stond de Cultu Culi op het programma. Dit trok niet zoveel bezoekers als Henk Wijngaard en de Foute Party later die zelfde zaterdag. Maar de deelnemers waren er niet minder enthousiast over. In Sluuspoort was er ontvangst met koffie/thee en versgebakken koek, waarna de rondleiding door het centrum begon.  

De tegenvallende regen maakte snel plek voor een heerlijk zonnetje. De vele leuke weetjes over het dorp, de borrel in de zon, de zeer gezellige groep en het afsluitende hapje en drankje in het passend bij de rondleiding bruine café de Blizzard maakte de zeer geslaagde middag compleet.    

En alsof dat nog niet genoeg was, werd de feesttent zaterdagavond de plaatselijke hotspot met de Q-Music Foute Party! Succes gegarandeerd, ook dit jaar. Een hoogtepunt uit de feestweek waar jong en iets ouder op afkwamen. Tot groot plezier van de organisatie, die graag alle leeftijdsgroepen ziet samenkomen.  

De feestgangers hadden zich in de meest extravagante en hilarische foute outfits gestoken. De dansvloer was gevuld met lachende gezichten en dansende voeten…tot helaas om 01.00 de lichten weer aan gingen en iedereen de tent werd uitgeveegd.  

Maar ook op zondag was het feest in de tent. KIZ (Kerken In Zwartsluis) had weer een mooie dienst georganiseerd. Met spreker Margriet van den Bunt en muziek van de band Zuiver, die hun naam eer aan deed.  Dit keer was het niet het feestende publiek, maar de Koning die de tent op z’n kop zette. Aldus het thema van deze succesvolle tentdienst.  

Bekijk hier het verdere programma van komende week.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice