8 mei 2024 Gebruikers online: 73
Agenda
Active creations

De beste inrichting van jouw terras

Geplaatst op: 26 april 2024

(Adv.) Een goed ingericht terras draagt bij aan het succes van een restaurant of café.

Het is niet alleen een plek waar gasten kunnen genieten van hun maaltijd of drankje, maar ook een kans om een onvergetelijke ervaring te creëren die hen keer op keer terug laat komen naar jouw horecaonderneming. In onderstaande blog zullen we de beste tips met je delen om een aantrekkelijk terras te creëren dat gasten aantrekt en behoudt.

Comfortabel meubilair

Bij het kiezen van meubilair voor het terras is comfort van het grootste belang. Investeer in hoogwaardige stoelen en tafels die zowel duurzaam als comfortabel zijn. Let bij de keuze van tafels op de juiste hoogte en dat ze groot genoeg zijn dat mensen er ook aan kunnen eten. Kies daarnaast voor stoelen/banken met kussens om je gasten extra comfortabel en ontspannen te kunnen laten zitten. Als gasten lekker zitten, zijn ze ook eerder geneigd om langer te blijven.

Verschillende soorten zitplaatsen

Zorg voor verschillende soorten zitplaatsen op het terras, zoals bistrotafels, loungesets, banken en statafels. Hierdoor kunnen gasten zelf kiezen welke setting het beste past bij hun stemming en behoeften. Of ze nu willen ontspannen met vrienden, lekker dineren of een drankje willen drinken.

Aandacht voor de indeling

De indeling van het terras is erg belangrijk om een goede doorstroom van gasten te bevorderen en ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is tussen tafels. Mensen willen namelijk niet te dicht op elkaar zitten. Ook moet er uiteraard voldoende loopruimte zijn voor het personeel zodat zij makkelijk en snel tussen tafels door te kunnen lopen om de gasten goed te kunnen bedienen.

Sfeerverlichting

Voor het creëren van een goede sfeer is de juiste verlichting op het terras van groot belang. Overdag heb je natuurlijk zonlicht, maar in de avond is de juiste sfeerverlichting onmisbaar. HANOS SHOP heeft een groot aanbod van mooie oplaadbare tafellampen die ideaal zijn om buiten te gebruiken. Daarnaast geven lantaarns die je op de grond kunt zetten ook altijd veel sfeer. Uiteraard kunnen kaarsen op tafel niet ontbreken.

Bloemen en planten

Groen op tafel en op het terras doen het ook altijd goed voor een gezellige sfeer.  Je kunt ervoor kiezen om kunstbloemen en -planten te gebruiken op het terras. Tegenwoordig heb je prachtige, bijna niet van echt te onderscheiden kunstbloemen en -planten. 

Deze kun je uiteraard afwisselen met echt groen. Een beetje kleur op het terras zorgt direct voor een gezellige en uitnodigende sfeer.

Schaduwplekken

Uiteraard zorg je voor goede schaduwplekken op je terras. Als die er niet zijn, kun je die creëren met grote parasols. Parasols zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten. Zorg er in ieder geval voor dat het grote, stabiele parasols zijn en dat je er een goede parasolvoet bij aanschaft, zodat de parasol stabiel en stevig op de grond blijft staan.

Naast parasols kun je ook kiezen voor een stijlvolle terrasoverkapping waarmee je je gasten koel kunt houden op het terras. In de zomer gebruik je hem voor het creëren van koelte en schaduw en in het na- en voorjaar kunnen je gasten heerlijk beschut buiten zitten.

Bij HANOS SHOP vind je een compleet aanbod van outdoor inrichting.  Van terrasstoelen tot loungesets en van terrasbanken tot barkrukken. Naast outdoor meubilair kun je bij HANOS SHOP ook terecht voor sfeervolle verlichting, mooie parasols en overkappingen, maar ook voor prachtige kunstbloemen. Alles voor een mooi aangekleed terras waar gasten graag komen en blijven.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice