9 mei 2024 Gebruikers online: 95
Agenda
Active creations

Volle zaal in De Schans voor de interkerkelijke ontmoetingsmiddag

Geplaatst op: 26 april 2024

foto: Jan van Kleef

De recreatiezaal van woonzorgcentrum De Schans was donderdagmiddag decor voor de interkerkelijke ontmoetingsmiddag voor bewoners van De Schans, de Cingelhof, de Kraggehof en de Klampe. Deze middag wordt jaarlijks georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Zwartsluis.

De belangstelling voor deze, opnieuw gevarieerde, ontmoetingsmiddag was groot. De senioren genoten van een optreden van hun ‘eigen’ Schanskoor dat meerdere bekende religieuze liederen ten gehore bracht. Dat vond plaats met orgelbegeleiding van Piet de Groot en onder leiding van dirigent Marinus Schoonewelle. Vrijwel alle liederen werden door de aanwezige gasten met enthousiasme meegezongen.

Ds. Bart Reinders verzorgde een korte overdenking met als thema ‘Aan tafel’. Dat thema werd na de pauze in een, knap in elkaar gezet, toneelstukje uitgelicht met als spelers Sonja Karsten, Jenny de Vries en Cees Berends. De uitgebeelde maaltijdtradities uit de bijbel, zoals de pesachmaaltijd, werden toegelicht door pastoraal medewerker Joy Smit.

Tussen de verschillende onderdelen door kregen de bezoekers een hapje en een drankje aangeboden. De ontmoetingsmiddag werd afgesloten met samenzang. Na afloop mocht de organisatie van deze afwisselende middag tal van complimenten in ontvangst nemen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice