22 juni 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

5 tips om schade aan de auto te voorkomen

Geplaatst op: 29 april 2024

(Adv.) Elk jaar hebben duizenden Nederlanders een auto-ongeluk, wat vaak leidt tot hoge kosten door schade. Autoschade is niet alleen irritant, maar het repareren kost ook veel geld. Om die reden is een goede autoverzekering ook echt onmisbaar. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Met deze tips kun je de kans op schade aan je auto verkleinen.

Sla de APK niet over

Niet alle auto’s moeten elk jaar een APK-keuring hebben. Daarom slaan sommige mensen deze keuring soms over, maar dat is geen goed idee. Je moet je auto echt regelmatig laat nakijken door een garage die gespecialiseerd is in dit soort onderhoud. Zo weet je zeker dat je auto veilig is en dat hij langer meegaat. Je wilt natuurlijk niet met gebreken rondrijden. Dat is niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor anderen. Het kan zijn dat je bepaalde auto onderdelen moet laten vervangen of repareren. Kijk ook even of de APK onder je verzekering valt. Er zit namelijk verschil tussen wa casco en all risk en misschien past de ene beter bij jou dan de ander.

Bescherm je autoruit

Schade aan de auto kan komen door verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan steentjes die opspatten, hagel, of plotselinge veranderingen in temperatuur. Je kunt de kans op schade verminderen door voorzichtig te rijden, vooral op plekken waar ze aan de weg aan het werken zijn. Daarnaast moet je genoeg afstand houden van de auto voor je, en niet meteen de airco aanzetten als je wegrijdt. Alleen zo houd je je autoruit in goede staat.

Houd de vloeistoffen op peil

Als je auto niet genoeg belangrijke vloeistoffen heeft, zoals koelvloeistof, motorolie of remvloeistof, kan dat serieuze schade veroorzaken. Check daarom regelmatig of deze vloeistoffen genoeg zijn aangevuld. Het is ook slim om het niveau van je ruitensproeiervloeistof in de gaten te houden. Zo voorkom je problemen tijdens het rijden.

Kijk naar de parkeersensoren

Wil je makkelijk parkeerschade vermijden? Gebruik dan parkeersensoren! Deze handige sensoren laten je met beeld en geluid weten als er iets of iemand dichtbij je auto is. Zo kun je makkelijk uitwijken en voorkom je schade. Maar zelfs met goede parkeersensoren moet je natuurlijk altijd zelf goed blijven opletten.

Controleer de bandenspanning regelmatig

De bandenspanning heeft invloed op zowel het brandstofverbruik als de slijtage van je autobanden. Een te hoge of te lage bandenspanning kan leiden tot onnodig brandstofverbruik en snellere slijtage. Een vuistregel is om elke twee maanden de bandenspanning te controleren en aan te passen aan de voorgeschreven waarden voor jouw type auto. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid, maar bespaart zo ook een heleboel kosten. Wil jij ook schade aan de auto vermijden? Volg dan deze tips!

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice