22 juni 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Daar is ‘ie dan: de multifunctionele sportkooi aan de Weteringallee

Geplaatst op: 8 mei 2024

foto: Henk Kuik

Lokale jongeren zamelden de afgelopen periode duizenden euro’s in. Niet voor niets, want na heel wat koeken te hebben verkocht staat ‘ie er eindelijk: een multifunctionele sportkooi. Woensdagmiddag werd de sportvoorziening officieel geopend in het bijzijn van wethouder Maarten Slingerland.

Een groot deel van de kooi betaalde de gemeente. Maar om de kooi te kunnen ‘upgraden’ met een hoger hek, meerdere doeltjes en een volleybalnet zijn de jongeren van de soos zelf aan de slag gegaan. Er werden sponsoren gezocht én de tieners verkochten vorige maand koeken om de kas te spekken. Het resulteerde al met al in een prachtige kooi. De jongeren konden woensdagmiddag ook kijken naar demo’s van een freestyler en de volleyballers van Pegasus.

“Binnenkort gaan we de grond rondom de kooi nog een invulling geven met bankjes en verlichting”, meldt Tom Kisjes. De soos is in trek, merkt ook hij. Iedere woensdag en vrijdag kunnen jongeren terecht in de soos voor een gezellig samenzijn, een spelletje of andere activiteiten. “Avonden met 35 jongeren zijn geen uitzondering. We hebben de groepen 7 en 8 van de scholen bezocht waardoor er weer veel nieuwe aanwas ontstond. Ook nemen zij weer vriendjes of vriendinnetjes mee waardoor we steeds meer jeugd mogen verwelkomen. Daarnaast merken we ook dat thema-avonden het goed doen”, vertelt Kisjes.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice