22 juni 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Sluuspoort doet mee aan de IJsseldeltadag

Geplaatst op: 16 mei 2024

Sluuspoort is zaterdag 25 mei één van de deelnemers aan de jaarlijkse IJsseldeltadag. Inwoners van de IJsseldelta, belangstellenden en toeristen kunnen kennis maken met wat de IJsseldelta te bieden heeft. Er is een omvangrijk programma samengesteld met activiteiten in de gehele IJsseldelta.

Sluuspoort is deze dag gratis toegankelijk en zet vooral de expositie ‘“De wereld van de bij – heel BIJzonder” in de schijnwerpers. Imker Thijs Corporaal laat in deze expositie allerlei aspecten van zijn hobby zien; verschillende soorten manden, kasten, bijen en uiteraard een slingerapparaat voor honing. Maar er is veel meer te zien en voor de jeugd is er zelfs een speciale jeugdhoek ingericht, waarin zijn op een leuke manier kennismaken met de wereld van de bij. Corporaal is tijdens de IJsseldeltadag aanwezig in Sluuspoort en geeft onder meer een demonstratie (bijen)korven vlechten.

Vanaf Zwartsluis tot aan de Brommerd ten zuiden van Hasselt worden op 25 mei tussen tien en vier uur activiteiten georganiseerd. Er is een soort menukaart samengesteld. Deelnemers kunnen dan een keuze maken De activiteiten kunnen per fiets (via een fietsknooppuntenroute) of per auto worden bezocht.  Ook is er een huifkar die als pendelkar fungeert tussen de Veldschuur, Boerderij Den Uijl en Zwartewatersklooster.

Voor meer informatie: www.beleefzwartsluis.nl of www.gcijsseldelta.nl/ijsseldeltadag

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice