22 juni 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Vriendinnen Linda en Wilma lopen halve marathon voor goede doel

Geplaatst op: 16 mei 2024

De twee vriendinnen uit Zwartsluis, Linda Buil-ten Klooster en Wilma Corporaal, lopen dit jaar voor de tweede keer 21 km voor Stichting het Gehandicapte Kind. Op 25 mei 2024 gaat de Mega Wandelmarathon weer van start in Arnhem bij Het Papendal. Het jaarlijkse evenement voor Stichting het Gehandicapte Kind.

De dames vertellen: “Meedoen is niet alleen leuk, maar ook super belangrijk. Want kinderen met een handicap kunnen vaak niet meedoen. Niet door hun beperking, maar omdat ze buitengesloten worden en zich eenzaam voelen. Onze missie is ‘Geen kind zonder vriendjes’, samen spelen in speeltuinen, op school en tijdens het sporten. Voor deze dag proberen we geld in te zamelen via deze doneerpagina.

Voor Linda is deze wandeltocht extra belangrijk. Haar zoon Milan (11) heeft een verstandelijke beperking met autisme. Zijn denkvermogen is van een kind van ruim 4 jaar. Milan komt uit een schippersgezin, zowel vader Ronald Buil als moeder Linda Buil-ten Klooster zijn werkzaam in de binnenvaart op hun eigen schip, de ‘Navata’, dat regelmatig aan de Havendijk ligt te Zwartsluis. Milan woont door de weeks in Kolderveen op een mooie logeerboerderij ‘de Kolderberg’. Van daaruit gaat Milan naar speciaal onderwijs in Meppel, ‘de Mackayschool’, onderwijs met zorg. Sinds dit schooljaar kan Milan bij DOS’46 in het korfbal G-team sporten in Nijeveen. “Daar zijn wij erg blij mee; kinderen zoals Milan willen graag sporten maar vaak zijn er niet genoeg vrijwilligers hiervoor en begeleiders”, vertelt Linda.

Wandelen voor kinderen zoals Milan. Linda ervaart als geen ander dat kinderen met een handicap vaak worden uitgesloten: “Ik zie het zelf aan mijn eigen kind. Milan speelt vaak alleen. Nu tegenwoordig praat hij beter, maar eerder, tot zijn negende jaar, kon je hem niet verstaan en begreep je weinig van wat hij bedoelde. Hij heeft ook tot zijn achtste jaar in de luiers gelopen omdat hij niet zindelijk kon worden. Dan zag je kinderen van zijn eigen leeftijd raar kijken. ‘Hé, zit jij nog in de luiers?’. Je krijgt direct de stempel van raar en anders. Je hebt het gevoel ‘ik hoor er niet bij.’ Ik vind het zo belangrijk dat kinderen met een handicap net zoveel kansen krijgen. Zichtbare of onzichtbare handicap. Alle kinderen tellen mee.”

Samen als Team Milan lopen ze 21 km rond het Papendal in Arnhem. Deze keer lopen ze met 5 teamleden. Neef van Milan, Mick Konterman, loopt samen met Linda en Wilma de 21 km. Vader Ronald Buil loopt samen met Milan de 4 km.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice