22 juni 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Kinderhulp-collecte levert 2623 euro op

Geplaatst op: 18 mei 2024

In de week van 15 tot en met 20 april werd er in het hele land gecollecteerd voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Het was weer mogelijk om met duizenden vrijwilligers langs de deuren te gaan. Allemaal met één doel: een volle collectebus. En dat is in Zwartsluis gelukt! De 32 collectanten haalden hier gezamenlijk 2.623,81 euro op.

Kinderhulp is er voor de ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. Deze kinderen maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Kinderhulp helpt met iets groots of iets kleins. Toch mee kunnen komen op school dankzij een laptop, een Sinterklaascadeautje, een (tweedehands) fiets of een goed paar passende schoenen. Dingen die heel vanzelfsprekend lijken, maar dat niet zijn wanneer je opgroeit in armoede.

Kinderhulp is afhankelijk van giften en donaties. De landelijke collecteweek speelt daarin een belangrijke rol. En de collectanten misschien nog wel de grootste: zij zijn degene die het doen. Die tijdsinvestering was het zeker waard, want de inhoud van een volle collectebus is al snel goed voor een mooie pakjesavond voor 3 kinderen, een fijne jas, of een bijdrage voor een eigen (tweedehands) fiets.

Meer informatie over Kinderhulp en de collecte? www.kinderhulp.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice