22 juni 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Organisatie ziet uit naar jubileumeditie Weteringtoernooi

Geplaatst op: 5 juni 2024

Het contrast op sportpark de Wetering zal zelden zo groot zijn geweest als aankomende zaterdag. Terwijl het eerste elftal een poging gaat doen te promoveren naar de tweede divisie, strijden er op de andere velden kelderklassers uit het hele land om het felbegeerde gouden kratje bier.

“Het was nog wel even spannend”, geeft Nick Hoekman namens de organisatie toe. “Normaal is het al druk tijdens het Weteringtoernooi, maar met deze promotiewedstrijd er bij is het helemaal propvol. Maar het komt allemaal goed, zoals met alles eigenlijk wel.” Met de tiende editie op stapel, pakt de organisatie extra uit. “We hebben het oud Gaellemuniger spel ‘heui-de-boule’ van stal gehaald. Dit werd rond 1780 al gespeeld door de Gaellemuniger jeugd. Je moet de bal in een vierkant van strobalen schieten. En dat lijkt makkelijker dan het is.”

Naast het sportieve, is de gezelligheid het belangrijkst. “Danny Blom komt weer draaien. Die maakt momenteel met zijn compagnon furore op zo’n beetje alle tentfeesten en festivals met het Piraten Power Hour.”

Mystery Guest

Op het affiche is verder de Tim van Olst’s SoundNickshow te vinden én een mystery guest. En daar kan Hoekman nog niet te veel over loslaten. “We zijn eigenlijk wel ontzettend trots dat het ons gelukt is om deze artiest te boeken. Laten we het er op houden dat hij of zij een ‘vracht’ aan hits heeft gescoord”, besluit Hoekman met een knipoog. Vanaf een uur of half tien gaat het balletje rollen op de (kunst)grasvelden in Genemuiden en beginnen er in totaal 27 teams aan de wedstrijden.

Om 16.15 uur zal het feest losbarsten, met ook deze keer weer een prachtige verloting. “De loten kosten één euro. Zoals gebruikelijk zijn er weer fantastische prijzen die de gelukkige lotenkopers kunnen winnen.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice