22 juni 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Honingproeverij in Sluuspoort

Geplaatst op: 8 juni 2024

De expositieruimte op de tweede etage van Sluuspoort biedt tot en met 14 september onderdak aan de tentoonstelling ‘De wereld van de BIJ – heel BIJzonder’. In deze tentoonstelling laat de Sluziger imker Thijs Corporaal alle facetten zien van het bijenleven én van dat van de imker.

In het kader van deze tentoonstelling wordt zaterdag 15 juni een honingproeverij verzorgd door Corporaal. Bezoekers krijgen de gelegenheid kennis te  maken met vele verschillende soorten honing. Bloemhoning, koolzaadhoning, wilgenhoning, heidehoning… er zijn soorten te over. Corporaal laat de bezoekers niet alleen proeven, maar vertelt ook over hoe deze verschillende soorten tot stand komen en natuurlijk vooral over de rol van de bij in dat proces.

Naast de proeverij krijgen de bezoekers ook de kans om de boeiende tentoonstelling te bekijken.

De honingproeverij begint om 14.00 uur. De entree bedraagt acht euro.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice