22 juni 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Unieke kijkjes in de keuken tijdens eerste Open Bedrijvendag

Geplaatst op: 8 juni 2024

foto: Jan van Kleef

Speciale deuren met automatische systemen die ervoor zorgen dat dierenverzorgers en (grote) dieren niet gelijktijdig in dezelfde ruimte zitten. Het is een stuk techniek dat wordt ontwikkeld in Zwartsluis. Dit en meer leuke weetjes over het lokale bedrijfsleven kwamen zaterdag openbaar tijdens de eerste Open Bedrijvendag. Dertig ondernemers uit Zwartsluis openden hun deuren om honderden bezoekers te verwelkomen. Ondanks dat het ’s ochtends nog rustig was, liep het vanaf de middag goed door.

Open Bedrijvendag Zwartsluis is het resultaat van een lang gekoesterde wens binnen de lokale ondernemersgemeenschap. Hans Winter speelde een belangrijke rol in het vormgeven van dit idee. Geïnspireerd door zijn omgeving werkte hij samen met zijn team van Active Creations de hoofdlijnen uit tot een concreet concept. Dit werd vervolgens voorgelegd aan de Ondernemerskring, waar het enthousiast werd ontvangen.

Samen wilden ze vandaag laten zien dat je niet ver hoeft te reizen om unieke bedrijvigheid te ontdekken en onderscheidende producten & diensten te vinden. “Zwartsluis staat natuurlijk bekend als een écht watersportdorp”, aldus Sikkema. “Dat zie je ook duidelijk terug in het aantal water gerelateerde bedrijven dat hier is gevestigd. Maar Zwartsluis is zo veel méér dan alleen water. Zo zullen veel mensen niet weten dat hier dagelijks meer dan 2 miljoen cakes & koekjes gebakken worden. Of dat vanuit Zwartsluis de energievoorziening bewaakt wordt van een groot aantal ziekenhuizen in Nederland. Dat soort bedrijvigheid maken we nu zichtbaar.”

Voor Henk Snijder van Snijder Scheepselektro is het een mooie manier om het familiebedrijf te tonen aan bezoekers: “We zijn drie jaar geleden verhuisd vanuit Genemuiden naar Zwartsluis, een plaats met meer maritieme binding. Dit is een leuke gelegenheid om jezelf als onderneming te laten zien, maar ook om potentiële collega’s te laten zien wat we hier doen.”

Ook voor Sander Frank van Hotel Zwartewater speelde dit mee: “Jongeren kunnen zich laten bijpraten over de mogelijkheden om werken te combineren met een horeca-opleiding op het Deltion. Daarnaast kunnen we letterlijk een kijkje in de keuken geven tijdens de rondleidingen en ontvangen we de bezoekers in onze gloednieuwe zaal waar voorheen het zwembad zat.”

Bezoekers zijn ook enthousiast. Eigenlijk is er meer te zien, te doen en te horen dan dat er tijd is op zo’n dag. “Ja. Ze mogen de volgende Open Bedrijvendag wel weer plannen, dan kunnen we gaan bekijken waar we vandaag niet aan zijn toegekomen”, vertelt één van de bezoeksters aan het einde van de middag.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice