Agenda
Active creations

Jongste zwemmers ZVZ in vorm tijdens Overijsselse Minioren Finales

Geplaatst op: 10 juni 2024

Zaterdag 8 en zondag 9 juni werd in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle de Overijsselse Minioren Finales gezwommen. Met het zwemmen van wedstrijden in het Minioren Circuit in dit seizoen hadden Ilse Buit, Sofie Hofstede, Laurentijn Kornas, Ryan Kruimer en Vayèn Meekhof zich voor deze finales geplaatst.

Beide dagen begon de wedstrijd met een estafette. Op de 4x50m wisselslag zwom ZVZ naar een mooie 6e plaats met 11 seconden pr. Op zondag werd 4x50m vrije slag gezwommen en met een pr van maar liefst 20 seconden werd ook deze dag de 6e plaats behaald. Voor deze 6e plaatsen mochten de estafette teams een mooie oorkonde in ontvangst nemen.

Ryan en Laurentijn kwamen in de leeftijdscategorie minioren 2, 3 en 4 uit. Ryan mocht op 5 afstanden starten en was goed in vorm. Op 100m wisselslag, 50m vrije slag en de 100m vrije slag wist hij zijn oude tijden flink te verbeteren. Laurentijn startte op de 50m rugslag en zwom daar een pr van maar liefst 8 seconden.

Ook de meisjes Ilse, Sofie en Vayèn startten in de leeftijdscategorie minioren 2, 3 en 4. Sofie mocht starten op de 50 vlinderslag, na een nette race zwom ze naar pr tijd. Ilse en Vayèn startten op de 50m vlinder, 50m rugslag, 50 en 100m vrije slag, 50m schoolslag en de 100m wisselslag. Ilse wist op 4 van deze afstanden haar oude tijden met mooie pr’s te verbeteren. Ook Vayèn verbeterde op 3 afstanden haar oude tijden. Op de 50m schoolslag zwom ze zelfs naar een 6e plaats en kreeg hiervoor een mooie oorkonde.