26 april 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Ajay de Gier op zijn plek bij ‘het eerste’

Geplaatst op: 23 april 2015

Tekst Erik Driessen, Foto Henk Kuik

Ajay de Gier zit sinds de Kerst bij de eerste selectie en dat bevalt hem uitstekend. “We hebben een leuke groep en ik maak aardig wat speelminuten. En bovendien leer ik veel van de trainer en de ervaren jongens. Looplijnen, traptechniek, dat soort werk”, zegt De Gier, die vorige week op de nummer 10-positie speelde.

Hij is nog te jong om een laatbloeier genoemd te worden, maar desondanks komt De Gier betrekkelijk laat bij het eerste. “Ik ben al wel een paar keer eerder gevraagd, maar koos altijd voor een vriendenelftal. Daar beleefde ik veel plezier aan. Dit keer vond ik echter dat ik de leeftijd had om de stap wel te maken. Je komt nu makkelijker tussen de groep. En dat blijkt ook”, aldus De Gier.

De dingen die hij leert bij het eerste, past hij zelf ook toe als trainer. “Ik doe dit jaar de E4. Natuurlijk is dat nog niet zo prestatiegericht, maar toch neem ik bepaalde dingen over. Het is een leuk team dat het goed doet. In de huidige halve competitie staan we tweede. Dan mag je best tevreden zijn”, vindt De Gier, die vorig jaar ook al een jeugdelftal trainde. “Ik zat toen in de sportklas van Dingstede. Voor de studie moest je er toen wat naast doen en ik koos voor een jeugdelftal trainen. Dat beviel zo goed dat ik dit seizoen verder ben gegaan.”

Volgend jaar gaat De Gier een Hbo-opleiding volgen, dat staat een vervolg bij de eerste selectie niet in de weg. “Nee, ik heb bewust voor Zwolle gekozen, zodat ik kan blijven voetballen. Wat mij betreft bij het eerste, maar ik zal me eerst moeten bewijzen bij de nieuwe trainer. De definitieve selectie wordt pas in de zomer bekendgemaakt. Er komt een jongen van FC Meppel bij, Lars Dunnik gaat weg. Zelf wil ik in ieder geval op dit niveau blijven voetballen.”

Van weggegooide jaren wil hij echter niet spreken. “Vermoedelijk was ik verder geweest in mijn ontwikkeling. Wat dat betreft is het jammer dat ik niet eerder de overstap maakte, maar aan de andere kant heb ik altijd veel plezier gehad. Dat is ook wat waard. Spijt heb ik daarom niet.”

DESZ speelt zaterdag thuis tegen streekgenoot FC Meppel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice