3 mei 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Blizzard heeft nieuw bier en werkt aan brasserie

Geplaatst op: 5 november 2015

“Eerste keer Heineken verlopen…toch wel bijzonder”, glimlacht Dave van de Blizzard. Sinds donderdag tapt hij geen Grolsch, maar Heineken uit de tap. En ondertussen wordt er naast het pand volop gebouwd, want vanaf het voorjaar heeft De Blizzard ook een brasserie.
“Heineken past misschien wel beter bij Zwartsluis”, zegt Dave als hij zijn eerste biertje heeft getapt. Uit een nieuwe installatie ook. De kroeg was woensdag dicht om de overgang mogelijk te maken. Met het nieuwe bier begint in feite ook het winterseizoen. Na een goede zomer werkt De Blizzard nu weer aan activiteiten in de winter. Zeker is in ieder geval een muziekquiz en natuurlijk de activiteiten rondom de winterfair. Op 28 november komt er bovendien een Creedence Clearwater Revival-coverband optreden.
Veel groter is de ingreep die momenteel naast de kroeg plaatsvindt. Op het nu nog lege terrein moet nog voor de winter een gebouw komen, die vanaf het voorjaar als brasserie fungeert. “Er komt geen doorgang naar de Blizzard, maar vanuit de keuken kunnen we wel de twee zaken bedienen. Dit is een mooie aanvulling op de zaak en op Zwartsluis. Straks kunnen mensen hier terecht voor lunch en diner en na afloop kunnen ze een biertje drinken in de Blizzard”, vertelt Dave, ondertussen al achttien jaar een bekend gezicht in de Sluziger horeca.
Samen met Thijs Postma runt hij sinds twee jaar De Sluus en De Blizzard. Met de brasserie zetten ze samen met Johan Moorman een nieuwe stap. “De Blizzard blijft natuurlijk een hartstikke leuke kroeg. Mensen die hier voor het eerst komen zijn vaak verbaasd. Ze vinden de zaak authentiek. Maar in de horeca moet je niet stil blijven staan. Een brasserie past heel goed op deze locatie.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice