18 mei 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Defensieve zorgen voor DESZ

Geplaatst op: 19 februari 2016

Trainer Henk van der Haar moet voor het duel van DESZ tegen LTC weer ‘puzzelen’ om tot een opstelling te komen. De zorgen liggen zoals vaker dit seizoen achterin. “Van der Heide viel vorige week geblesseerd uit en Robbert Elken kreeg gisteravond weer last van zijn lies. Ook Peereboom, Geertman en de geschorste Nieborg zijn er niet bij.  Maar ik denk dat we het wel kunnen opvangen.”

Al was het maar met vertrouwen. Want dat komt volgens Van der Haar langzaam terug bij de rode brigade. “Het spel was vorige week tegen Gorecht nog heel slordig. In het laatste kwartier krijg je eigenlijk vier mogelijkheden, maar door een matige eindpass groeien die niet uit tot kansen. Toch zie ik vooral op de training verbeteringen. De selectie is weer scherper. En wie hard werkt, krijgt een beloning. Je merkt dat het binnen de hele vereniging meer leeft.”

En met dat laatste woord kom je een eind, zo bleek ook tegen koploper Gorecht. “Ik hoop dat de jongens zien dat je met strijd en passie als basis ook tegen de koploper een eind komt. We hebben vorige week een bonuspunt gepakt. De wedstrijd van morgen is natuurlijk veel belangrijker. Tegen directe concurrenten zoals LTC moet je punten pakken.”

Ook als de verdediging weer niet compleet is. Toch ligt achterin volgens Van der Haar voorlopig de sleutel tot succes. “Achterin moet het goed staan, waarna je met een snelle omschakeling moet toeslaan. We spelen 4-5-1…maar als je in fases van de wedstrijd twee man doorschuift ziet de opstelling er al heel anders uit. Het gaat ook even niet om de schoonheidsprijs. We moeten hard werken, dan komt het goede voetbal vanzelf weer.”

DESZ maakte vrijdagochtend ook bekend dat Rob Nugter uit Emmeloord volgend jaar assistent-trainer is bij DESZ.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice