5 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

DESZ wint eenvoudig van SVBS ’77

Geplaatst op: 27 augustus 2016

SVBS onderweg naar Zwartsluis. Foto's Henk Kuik

Zoals vaker bij streekderby’s: de voorpret is doorgaans leuker dan de wedstrijd zelf. Dat was ook het geval bij het bekerduel DESZ tegen SVBS ’77. De Sluzigers waren vanaf het begin veel sterker dan de gasten uit Belt-Schutsloot en stuurden die met een 6-0 nederlaag terug naar de andere kant van de Arembergergracht.

Vooral de Beltigers probeerden voor het duel de verwachtingen omhoog te stuwen. Een foto van een zogenaamd volle Arembergergracht stookte het vuurtje een beetje op, zaterdag hing er plotseling een SVBS-doek op de Cingellanden (dat de velden onbespeelbaar waren) en een bijzondere heenreis deed de rest. Rond 13.00 uur stapte de selectie inclusief de nieuwe trainer Gert Hoen op een aantal punters die bij het Dorpshuis in Belt-Schutsloot lagen. Daarmee voeren ze tot een paar honderd meter van het DESZ-sportpark.

Eenmaal op het veld bleken de bedoelingen beter dan de realiteit. Binnen tien minuten had DESZ de wedstrijd in feite beslist. Kisjes legde eerst netjes af op Moorman en die laatste schoot vier minuten later nogmaals keihard binnen: 2-0. Net op het moment dat de Beltigers iets meer uit hun schulp durfden te sluipen zorgde Karlo Naberman met een droge schuiver voor de nekslag. Via twee mooie doelpunten van Bakker en Kamerling stond het bij rust uiteindelijk 5-0. In de tweede helft gebeurde er buiten nogmaals een goal van Kamerling nauwelijks iets.

En dus wist de nieuwe DESZ-trainer Jeroen van den Berg na afloop van de 6-0 nog niet precies waar zijn ploeg staat. “In feite hebben we te licht geloot. Onze verdediging is nog geen moment echt getest. Aan de andere kant kwam er voor rust wel uit wat we graag wilden zien. Toen vond ik ons goed spelen. En in de voorbereiding hebben we nu 32 keer gescoord en er maar één tegen gehad. Mooie cijfers, maar goed: het zegt allemaal weinig.”

Dat zegt het openingsduel van de competitie tegen Elim volgende week wel. Dan moet DESZ voor het eerst serieus aan de bak. “Elim won vorige week met 0-4 van Dalen dat uit de tweede klasse is gedegradeerd. Maar afgelopen dinsdag verliezen ze weer met grote cijfers. Ik kijk ook niet teveel naar de tegenstanders. Natuurlijk weten we wat we ongeveer kunnen verwachten, maar we moeten het zelf doen. En daar heb ik alle vertrouwen in. We wilden dit seizoen een frisse start maken en dat is tot dusver gelukt. De groep is gretig. Ik heb het prima naar mijn zin in Zwartsluis. We kunnen hier goed werken met drie trainingen in de week.”

DESZ speelt zaterdag zonder Martijn van der Heide. Die zat daarom zaterdag ook op de bank. Tom Kisjes viel kort voor rust geblesseerd uit. Van den Berg heeft niet de indruk dat het ernstig is. “Hij werd correct geblokt, maar kreeg daarbij een tik. Daar had hij last van. In deze fase moet je iedereen fit zien te houden, daarom heb ik hem gewisseld”, aldus Van den Berg.

De eerste Beltigers waren ondertussen al vertrokken. In de wetenschap dat de ‘slag om de Arembergergracht’ geen moment een echte strijd was geweest.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice