14 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Meer dan twintig sloeproeiteams naar Zwartewaterrace

Geplaatst op: 28 augustus 2016

Meer dan twintig sloeproeiteams uit heel Nederland verschijnen op zaterdag 10 september aan de start van de 17e Zwartewaterrace. Het jaarlijkse sloeproeispektakel vindt dit jaar plaats op de Zwartsluiziger Zaterdag. De start en finish zijn in de Kolksluis, waar het goed te volgen is voor het publiek.

De race start om 12.00 uur in de Kolksluis. De sloepen gaan de strijd aan richting Genemuiden en komen terug naar Zwartsluis voor een rondje door het centrum. Het passeren van de smalle Kolksluis door de strijdende sloepen is ieder jaar een waar spektakel. Daarna gaan de sloepen richting Hasselt, waar gekeerd wordt nabij het gemaal om vervolgens te finishen in de Kolksluis. De Zwartewaterrace trekt jaarlijks tientallen sloepen uit heel Nederland. Sloeproeivereniging Zwarte-Water uit Zwartsluis verschijnt met twee teams aan de start van hun eigen thuiswedstrijd.

Bungeeroeien voor iedereen

De echte die-hards nemen het na afloop van de officiële race, die genomineerd is voor het Nederlands kampioenschap, nog eens tegen elkaar op tijdens het bungeeroeien. Dit spektakel vindt plaats in de Kolksluis. Niet alleen de sloeproeiteams hebben de mogelijkheid deel te nemen aan het bungeeroeien. Iedereen die het eens wil proberen, kan een team samenstellen van collega’s, buren, vrienden om de krachten te meten. Aanmelden kan via de website van sloeproeivereniging Zwarte-Water. Na afloop is er volop gelegenheid om blaren te tellen en na te genieten op het terras van Café de Blizzard.

Vrijwilligers en sponsoren

De Zwartewaterrace wordt georganiseerd door sloeproeivereniging Zwarte-Water. Een team van vrijwilligers staat klaar om alles voor, tijdens en na de race in goede banen te leiden. De race is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Rabobank, Bonsink Yachtpainters, dhr A.C. Blei, Bonsink Aquaservice, Jachthaven de Kranerweerd, Vitters, Koninklijke Buisman, Hotel Zwartewater, Duikbedrijf Schuite, Wiers waterbouw, Restaurant ’t Kraantje, Active Creations, Atelier Schraa, 4 Top, Enting BV, Van Dijk Banket, Scheepswerf Geertman, HEBO, Rook werkkleding en Darts, T&T.

Voor meer informatie of aanmelden voor het bungeeroeien: www.zwarte-water.nl, volg de vereniging op Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) of op Twitter (@ZwWaterroeiers).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice