30 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Presentatie over Meppelerdiepsluis in De Schans

Geplaatst op: 24 januari 2017

Rijkswaterstaat en de Aannemers Combinatie Strukton Reef komen donderdagmorgen naar Woonzorgcentrum De Schans. Zij verzorgen een presentatie over de nieuwbouw van de Meppelerdiepbrug- en Schutsluis in Zwartsluis.  Vorig jaar werd eveneens een presentatie gegeven. Nu worden de belangstellenden bijgepraat over de laatste stand van zaken en wat er in 2017 nog moet gebeuren. Eind dit jaar moet het project volgens de planning klaar zijn.

Door het aanpassen van de sluis en een nieuwe brug kunnen ook de grotere binnenvaartschepen via het Meppelerdiep het hele jaar de bedrijven, havens en de scheepswerven van Zwartsluis en Meppel zonder stremmingen bereiken. Een belangrijke functie is verder de waterveiligheid.

De presentatie wordt georganiseerd door de Stichting de Nieuwe Schans, die het belangrijk vindt, dat de bewoners van De Schans en aanleunwoningen ook informatie krijgen over dit mooie en grote project. Zij zijn veelal niet meer in de gelegenheid voorlichtingsvonden te bezoeken. Ook zijn velen opgegroeid met deze brug.

Iedereen is welkom en wordt van harte uitgenodigd erbij te zijn. De aanvang is ’s morgens om tien uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice