Active creations

DESZ JO-9 zet zegereeks voort

Geplaatst op: 1 april 2017

Tekst en foto's Henk Kuik

Na de eerste thuiswedstrijd die nipt verloren werd van De Weide JO 9-2 volgenden er twee uitwedstrijden die met winst afgesloten werden. Een week later werd in Hoogeveen tegen dat zelfde De Weide knap met 2-6 gewonnen en weer een week later werd in Meppel tegen Alcides JO 9-1 ook gewonnen. Nu met 2-3. Vandaag was de ploeg van Elco en Pieter met 8-1 de baas over de bezoekers uit Drenthe.

Onder prachtige voetbalomstandigheden bond DESZ F1 de strijd aan met de gasten uit Coevorden.

In de zesde minuut werd een mooie aanval over links knap afgerond en was de 1-0 een feit. Hierna golfde de wedstrijd over en weer en moest de DESZ keeper een aantal keren redding brengen.

Zo halverwege de eerste helft kon de goed leidende scheids Luke O’Dowd de 2-0 in zijn boekje noteren. Nu werd er een mooie aanval netjes afgerond.

Na de rust werd er door de jeugdige mannen van DESZ uit een ander vaatje getapt. Kennelijk was de peptalk van het trainersduo de aanzet tot een aantal mooie aanvallen want binnen vierminuten werd er twee maal gescoord en was de stand op 4-0 gebracht.

Drie minuten er na kon de 5-0 al worden aangetekend. In de negende minuut leek de vijf nul er aan te komen na een mooie uitbraak. Helaas werd er te vroeg afgedrukt en ging de bal naast.

Maar drie minuten later moest DESZ een tegendoelpunt incasseren. Bij één van de spaarzame aanvallen van Raptim werd de bal hoog ingeschoten en was de DESZ keeper hierdoor kansloos: 5-1

De jeugdige gastheren lieten het er echter niet bij zitten want binnen een minuut was het 6-1. Na een schot op de lat werd de rebound knap ingeschoten.

Weer twee minuten later kon de 7-1 aangetekend worden. Na een aanval over links werd er mooi hoog ingeschoten en was de Raptim keeper kansloos.

Weer drie minuten later werd er uit een corner weer gescoord en kwam de eindstand 8-1 op het denkbeeldige scorebord te staan, aangezien een minuut later na een prachtige uitbraak van DESZ het daaropvolgende schot op de paal uiteen spatte.

En aldus kwam de uitspraak van de Raptim-keeper van “Wij zullen wel weer verliezen” bij aanvang van de wedstrijd uit.