7 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Arie en Alie Kronenberg zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 16 mei 2017

Foto Jan van Kleef

Maandag was het 60 jaar geleden dat Arie Kronenberg met Alie van der Horst trouwde in het gemeentehuis in Zwartsluis. Burgemeester Bilder ging daarom dinsdag bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Arie en Alie groeiden beiden op in Zwartsluis. Arie komt uit een gezin met zeven kinderen en woonde op een boerderij aan De Velde. Alie groeide op in een gezin van vijf kinderen op de boerderij aan de Stouweweg. De nu 93-jarige Arie en 83-jarige Alie kenden elkaar al uit het dorp. “De vonk sloeg pas echt over tijdens een uitje met vrienden naar Zwolle”, zegt Alie.

Na hun huwelijk in 1957 gingen ze aan De Velde 12 wonen in het ouderlijk huis van Arie. Hier woonde Arie’s moeder ook, maar het huis was geschikt voor dubbele bewoning. Arie runde de boerderij. Het echtpaar Kronenberg kreeg een zoon en een dochter en later zes kleinkinderen.

Naast het werken op de boerderij houdt Arie hobbymatig bijen. Ook was Arie jarenlang kooiker van twee eendenkooien. De kennis voor het kooikersvak deed hij op toen hij in de oorlogsjaren ondergedoken zat in Belt Schutsloot. Alie heeft altijd met passie in de tuin gewerkt. Ruim 25 jaar geleden is de boerderij verplaatst naar de Velde 3 en overgenomen door hun zoon en zijn echtgenote. Arie is nog altijd graag op de boerderij van zijn zoon te vinden.

Dankbaar voor hun gezondheid genieten Arie en Alie van de natuur en de omgeving om hen heen.

Hun huwelijksjubileum wordt in familiekring gevierd.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice