19 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Echtpaar Ten Napel-Timmerman vijftig jaar in het huwelijksbootje

Geplaatst op: 16 mei 2017

Foto Jan van Kleef

Op 12 mei 1967 traden Klaas ten Napel en Femmy Timmerman in het gemeentehuis van Zwartsluis in het huwelijk. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar dinsdag om hen namens de gemeente Zwartewaterland te feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum.

De 73-jarige Klaas werd geboren in Ambt Vollenhove en komt uit een gezin van zeven kinderen. De 5 jaar jongere Femmy komt uit een gezin van vijf kinderen en groeide op in Zwartsluis. Klaas en Femmy leerden elkaar kennen via hun vriendenkring. Na hun huwelijk zijn zij in Zwartsluis gaan wonen.

Klaas was werkzaam als monteur voor de gemalen van Rijkswaterstaat. Daarna werkte hij 38 jaar bij Beers bedrijfswagens in Zwolle. Hij was daar onderhoudsmonteur en verantwoordelijk voor de inkoop van gereedschappen. Femmy was hulp in de huishouding bij diverse gezinnen.

Klaas had het voorrecht om op 58-jarige leeftijd gebruik te kunnen maken van de VUT-regeling. Van zijn werk maakte hij zijn hobby. Het sleutelen aan oude auto’s, motoren en boten is zijn passie. Het echtpaar Ten Napel is in het bezit van een prachtige oldtimer waar zij met regelmaat mee gaan toeren.

Klaas en Femmy zijn beiden actief in het vrijwilligerswerk. Femmy zet zich graag in voor de kerk, verzorgingshuis De Schans en voor het NBG. Samen met twee zussen en één broer hebben zij de stichting Dorotty Oëkraïne opgericht uit liefde voor de medemens. Deze stichting is ontstaan vanuit het werk voor Europa kinderhulp, waar Klaas en Femmy al 20 jaar actief voor zijn. Stichting Dorotty organiseert diverse activiteiten om geld in te zamelen voor kleinschalige, concrete en directe hulp aan mensen of instellingen met een acuut probleem in de Oekraïne. Naast vrijwilligerswerk is er ook nog tijd voor hobby’s. Femmy wandelt graag en geniet ervan om samen met Klaas op pad te gaan.

Dankbaar voor hun gezondheid, vieren zij hun 50-jarig huwelijksjubileum met dochter Jeannette, zoon Arjan, pleegzoon Markus en hun partners, zes kleinkinderen, familie en vrienden.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice