19 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

(Speciaal) bierdrinkers begonnen met marathon

Geplaatst op: 3 december 2017

48 bierdrinkers uit Zwartsluis en Sint Jansklooster zijn dit weekeinde begonnen aan de Biermarathon van De Sluus. Een maand lang, voor de deelnemers de mooiste maand van het jaar, drinken ze elke dag een speciaal biertje en die belonen ze met een cijfer. De beste bieren verschijnen vervolgens op de bierkaart van De Sluus.

Een initiatief van een vriendengroep evolueerde de afgelopen twee jaar al tot een marathon met 24 deelnemers. De interesse was echter zo groot dat er nu voor een verdubbeling is gekozen. Naast het dagelijkse biertje ontmoetten de deelnemers elkaar op vrijdag bij De Sluus. Komende vrijdag is dit echter in de kantine van DESZ, waar dan ook een bierquiz wordt gehouden.

Voor Thijs Postma wordt het steeds lastiger om met bijzondere bieren te komen, maar met onder meer Stanislaus Brewskovitch, Grutte Pier, Va Roy, Flensburger, Gordon Finest en Flying Dog staan er in ieder geval weer fraaie namen op de bierlijst. Of ze ook smaken, is aan de deelnemers. De biermarathon wordt op 31 december afgesloten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice