6 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Tafeltennissers stellen klassenbehoud veilig

Geplaatst op: 4 december 2017

Het eerste tafeltennisteam sloot maandagavond de competitie thuis af tegen Wijhe, team 2. De opdracht voor het eerste team was, genoeg punten pakken om in de derde klasse te blijven. Tegen het team van Wijhe is het altijd lastig spelen. Zij geven nooit op ondanks dat zij al gedegradeerd waren. Dat de strijd groot was blijkt wel uit het aantal games, over de gehele wedstrijd moesten er namelijk 43 gespeeld worden.

Er kunnen maximaal 50 games gespeeld worden. Albert Mooiweer, Jan Booij en Roel Santbergen begonnen goed aan de wedstrijd. Halverwege had Zwartsluis genoeg punten om in de derde klasse te blijven. Jan Booij kwam tot drie zeges. Albert Mooiweer en Roel Santbergen kwamen ieder tot twee zeges. Booij en Santbergen wisten met hun speciale opstelling ook het dubbelspel te winnen (zij blijven altijd naast elkaar staan, waar andere teams vaak omlopen). De eindstand was een mooie 8-2 zege en een vierde plaats in de eindstand.

De spelers van het tweede team speelden deze week niet, zij hadden hun wedstrijd al vooruit gespeeld. Zij eindigden op de tweede plaats.

Het derde team speelde in Heerde, tegen het vierde team van Vined. Christophe Meijer sloot de competitie af met drie zeges. Kenneth van Dijk kwam tot twee keer winst. Invaller Mahmud Washsh Darswiesh kwam goed voor de dag met twee zeges. De eindstand was een 7-3 zege. In de eindstand staan zij op de tweede plaats.

Het vierde team speelde thuis tegen Kampenion, team 12. Ons derde team wilde de competitie goed afsluiten. Gerwin van Dalfzen won al zijn partijen. Harm Hageman en Wout van Dalfzen wonnen ieder twee keer. De eindstand was een mooie 8-2 zege.

Het vijfde team speelde ook thuis, tegen het tweede team van Hoonhorst.  Mark Smit won twee keer. Joost de Graaf won één keer en Bianca Meijer won ook twee keer. De eindstand was een mooie 6-4 zege. Met als eind- resultaat een derde plaats.

Het eerste jeugdteam speelde deze week tegen het vijfde team van Kampenion. In Kampen moest er gewonnen worden om in de strijd te blijven voor het kampioenschap. Edward de Wit en Jonathan Booij kwamen ieder tot twee zeges. Twan Ketelapper won al zijn partijen. De eindstand was een 7-3 zege. In de laatste wedstrijd komende zaterdag moet er gewonnen worden. En dan nog moeten zij afwachten wat concurrent Wijhe doet in de laatste wedstrijd. Zwartsluis verdedigt een voorsprong van twee punten.

Het tweede team speelde in Dalfsen, tegen DTV ‘84, team 2. Dit team is ook al in de race voor het kampioenschap. Ingmar Steenbergen, Thimo Smit en Yannick Meijer wonnen ieder twee keer. De eindstand was een 10-0  zege. Dit kwam ook doordat DTV maar twee spelers had.

Het derde team speelde in Hattem, tegen team vijf van Smash ‘70.  Simon L’Amie kwam tot twee zeges. Salo Veld kwam niet tot winst. Jelle Wiersma kwam tot twee keer winst. De eindstand was een 5-5 gelijkspel.

Het vijfde punt kwam uit het dubbelspel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice