31 mei 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

PEC wil een icoon in de regio zijn

Geplaatst op: 6 september 2018

De Ondernemerskring had donderdagavond PEC-directeur Arjan Jansen te gast. Die vertelde in De Blizzard onder meer over de rol die PEC Zwolle kan spelen bij het verder aanjagen van de regionale economie. “Een regio heeft ook iconen nodig en dat willen wij graag zijn”, aldus Jansen.

De voormalig ondernemer kwam in 2008 bij PEC Zwolle binnen. De club stond dertiende in de Eerste Divisie, trok weinig publiek en dan ook nog vooral uit Zwolle en was technisch failliet. Vanaf het moment dat de club veel meer actief de regio in ging, nam de sympathie voor de club toe en kwamen de mensen uit een steeds bredere regio. “En die regio willen we nog verder uitbreiden richting bijvoorbeeld Harderwijk, Steenwijk en Lelystad. Daar liggen onze groeimogelijkheden.”

Bij PEC ontmoeten ondernemers uit diezelfde brede regio elkaar. Daaruit ontstaan waardevolle contacten. PEC speelt binnen de Regio Zwolle wat dat betreft een belangrijke rol, volgens Jansen. Maar ook buiten de economie doet de club van alles. Zo komen driehonderd kinderen voor weerbaarheidstrainingen naar het stadion en speelt de club een rol bij het aan het werk krijgen van mensen die al lang zonder zitten.

PEC doet al dat werk niet voor niets. Uiteindelijk hoopt de club uiteraard meer sponsoren en toeschouwers te trekken. “We willen duurzaam eredivisie spelen met af en toe een uitschieter”, aldus Jansen, terwijl hij beelden van de bekerfinale van een aantal jaar geleden liet zien. Dertigduizend regiobewoners gingen toe mee naar De Kuip.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice