3 juli 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Tafeltennissers winnen net niet

Geplaatst op: 11 februari 2019

Het eerste senioren team van Zwartsluis moest deze week naar Kampen. Tegen het 8e team van Kampenion speeldehet eerste opnieuw een sterke wedstrijd. De eerste twee wedstrijden waren erg lastig en werden dan ook niet gewonnen. John van Schellen wist in de derde partij, tegen oud Sluziger Gert Lok, de achterstand weer terug te brengen tot één punt. Daarna had Zwartsluis het moeilijk.

De spelers kwamen iedere keer net iets tekort om naast Kampenion te komen. De tussenstand na zes partijen, was 5-1 voor de tegenstander. Om niet tegen een nederlaag aan te lopen moesten de drie spelers hun beste spel tevoorschijn halen. Jan Booij zette met een zege de achtervolging in. John van Schellen bracht met zijn tweede winst partij de teams nog dichter bij elkaar. Aldert Vegter haalde met zijn enige winstpartij van de avond, het vierde punt binnen. Jan Booij sloot de avond af met een zeer goede partij, hij won daarmee zijn tweede en bracht zo Zwartsluis naast Kampenion. De einduitslag was een terechte eindstand van 5-5.

Het tweede team speelde thuis tegen GTC, team 4. De spelers van het tweede hebben het moeilijk om hun concentratie vast te houden in deze klasse. Zo ook tegen de spelers uit Genemuiden. Marc de Rijk begon niet sterk aan de wedstrijd, hij verloor zijn eerste partij. Het herstel kwam snel, hij won vervolgens de andere twee partijen. Albert Mooiweer begon goed, hij won zijn eerste partij. De tweede partij ging helaas verloren, om vervolgens zijn laatste partij weer te winnen . Christophe Meijer was lekker op dreef deze avond. Hij stond in de hele avond maar één game af. Met zijn drie winstpartijen en een mooi aandeel in het dubbelspel kwam de eindstand op een 8-2 zege.

Het derde team speelde thuis tegen het derde team van Emmeloord. Dit is altijd een lastige tegenstander, het is altijd weer afwachten wie er achter de tafel komen. Gerwin van Dalfzen verloor zijn eerste game, maar herstelde zich goed en won wel zijn partij. Joost de Graaf speelde sterk, hij tikte zijn tegenstander van tafel. Kenneth van Dijk had het moeilijk en wist dan ook niet tot winst te komen. Vervolgens wisten ze alle drie nog één keer te winnen. Zij verloren alle drie van dezelfde speler. Met de winst in het dubbel kwam de eindstand op een 7-3 zege.

Het vierde team moest ook naar Kampen. De tegenstander was het tiende team van Kampenion. Wout van Dalfzen had een goede avond, al was het niet altijd even makkelijk om tot winst te komen. Op het eind nam hij drie zeges mee naar huis. Harm Hageman kan zijn goede gevoel maar niet terug vinden, ondanks dat hij de avond er voor lekker had staan trainen. Hij kwam tot één zege. Invaller Tjalling Wynia deed het niet slecht, er was maar één tegenstander waar hij niet van won. De eindstand was hier een 7-3 zege.

Het vijfde team speelde ook al thuis. Het speelde tegen het zesde team van DTV, uit Dalfsen. Dit was een mooie tegenstander voor het vijfde team. In deze wedstrijd deed vooral Edward de Wit veel ervaring op. Hij speelde rustig en wist op deze wijze alledrie zijn wedstrijden te winnen. Mark Smit deed wat er van hem verwacht werd. Hij begon sterk en sloeg zich zo op overtuigende wijze de avond door. Tjalling Wynia is te sterk voor deze klasse. Hij heeft soms moeite om zijn goede ritme vast te houden. Dat levert hem nog wel eens onnodig gameverlies op. Aan het eind van de avond stond er een mooie en overtuigende 10-0 zege op het bord.

DE JEUGD SPEELDE ZATERDAGMORGEN THUIS

Het eerste team speelde tegen het eerste team van Rijssen. De spelers van Zwartsluis kwamen goed uit de startblokken. Edward de Wit, Rafael Oudenaarden en Twan Ketelapper namen snel een 4-0 voorsprong. Na het gewonnen dubbel, was het Rafael die het vijfde punt binnen haalde. Na deze partij zetten de spelers van Rijssen de achtervolging in, zij wonnen vier partijen. Edward moest in de laatste partij proberen om de winst binnen te halen. Dit lukte hem met zijn tweede winstpartij van de morgen. Rafael won ook twee keer. Twan kwam helaas maar één keer tot winst. De eindstand was een kleine 6-4 zege.

Het tweede team speelde deze morgen tegen het eerste team van GTC, uit Genemuiden. Het was een wedstrijd waar Zwartsuis iedere keer tegen een achterstand aan keek. Hidde Keuter liet zien dat de training goed voor hem is. Hij verloor wel zijn drie partijen, maar gaat steeds beter spelen. Simon L’Amie had het alleen moeilijk tegen Xander Oudenaarden (broertje van Rafael uit team 1). Hij wist deze wedstrijd niet te winnen,  de andere twee wel. Thimo Smit verloor ook van Xander. De andere twee zette hij wel in winst om. De eindstand was een kleine 6-4 nederlaag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Tafeltennissers winnen net niet”

  1. Kenneth van Dijk schreef:

    Er zit een klein foutje in. Kenneth van Dijk had zijn eerste winst partij verloren en niet Gerwin van Dalfzen

Aquaservice