6 juli 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Sloeproeisters vechten op de Vecht

Geplaatst op: 7 april 2019

Het damesteam van sloeproeivereniging Zwarte-Water uit Zwartsluis verscheen zaterdag aan de start van Vechten op de Vecht. Met deze race wordt jaarlijks het sloeproeiseizoen geopend. De dames haalden een zwaar bevochten 12e plaats in de Eerste Klasse Dames en lieten daarmee 15 sloepen achter zich.

De race voert de deelnemende teams over het kalme, brede vaarwater van de Vecht bij Weesp. Dat biedt volop ruimte en mogelijkheden om de strijd met elkaar aan te gaan. Slechts 6 minuten na de snelste sloep, roeiden de dames uit Zwartsluis na 1.14 uur over de finish. De laatste sloep finishte na 1.35 uur roeien.

Uitdaging in een sterker speelveld

“De dames hebben gebikkeld”, zegt stuurman Martin van Dijk trots. “In de laatste 300 meter wisten ze er nog een sprintje uit te persen waarmee ze vlak voor de finish nog sloepen inhaalden.” Het damesteam van de Sluuziger club promoveerde vorig jaar naar de Eerste Klasse Dames. Daarnaast wist de club in hetzelfde jaar een aantal nieuwe leden aan zich te binden. “Dat motiveert enorm”, zegt de stuurman. “Het betekent voor het damesteam een uitdaging in een sterker speelveld. Voor de vereniging betekent het toegenomen ledenaantal dat we dit jaar meer wedstrijden kunnen roeien.”

Dit jaar staan er 12 wedstrijden op het programma. De heren verschijnen op 13 april aan de start van Utrecht RonDom en verder zijn de sloepen uit Zwartsluis te zien van Leeuwarden tot Muiden en van Rotterdam tot Zwolle én natuurlijk op de eigen Zwartewaterrace op 14 september. Dit jaar organiseert de vereniging de 20e editie van de 18 kilometer lange thuiswedstrijd over het Zwartewater.

Er komt heel wat kijken bij het sloeproeien; onderhoud van de sloepen, vervoer naar wedstrijden, een veilige ligplek en de organisatie van de Zwartewaterrace. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van de sloeproeiers zelf, vrijwilligers, Bonsink Yachtpainters en jachthaven de Kranerweerd. Nieuwe leden zijn welkom. Ga naar www.zwarte-water.nl, volg de vereniging op Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) of op Instagram (Zwartewaterroeiers).

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice