1 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Zwartewaterlandloop zet weer flinke stappen

Geplaatst op: 28 juni 2019

Foto's Henk Kuik

319 lopers stonden vrijdagavond aan de start van de Zwartewaterlandloop. Met dat deelnemersaantal maakt het loopevenement weer een paar mooie stappen vooruit. Vooral de toevoeging van de 6 kilometer bleek een gouden greep.

Rond 17.00 uur is het nog angstvallig stil aan de Handelskade. Buiten de organisatie om is er nog niemand bij de start en finish. “Maar volgens Johan Slurink komen we uit tussen de 300 en 400 deelnemers, dat zou een record zijn”, zegt voorzitter Inge Huitema bij de ingang van De Sluuspoort, waar lopers die zich niet online hebben aangemeld zich kunnen inschrijven.

Niet veel later loopt de Handelskade toch aardig vol met jonge lopertjes die de 1 kilometer en daarna de 3 kilometer door het centrum van Zwartsluis gaan lopen. Jan Leusink verzorgt een warming up en daarna gaan de lopers met veel enthousiasme van start, al komt het gros wat minder enthousiast over de streep. Een kilometer kan nog best ver zijn.

Bij het Firezone-tankstation verzamelen dan de eerste lopers voor de zes kilometer zich. Zij worden door Connexxion, gratis, vervoer naar Hasselt, waarna ze weer terug lopen naar Zwartsluis. Daarna volgt de estafetteloop en de andere afstanden. Henry Visscher uit Rouveen loopt uiteindelijk het snelste op de 12,2 kilometer. Christine Mulder uit Nieuwleusen is de snelste vrouw. Elianne Huitema, net terug van een blessure, wint de 6 kilometer bij de dames. Dennis Brandenburg kwam bij de mannen het eerste over de finish.

Foto’s Henk Kuik

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice