4 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Storm Boxum zwemt naar NK-titel

Geplaatst op: 30 juni 2019

Storm Boxum heeft zondag bij de Jaargangfinale in Dordrecht één gouden en twee bronzen medailles weten te bemachtigen. De talentvolle zwemmer uitkomend voor ZV 44 uit Zwolle bewees hiermee opnieuw tot de top van de Nederlandse zwemmers in zijn jaargang te behoren. 

Maar liefst vier keer verscheen Boxum zondag aan de start in Dordrecht. Op zijn eerste afstand, de 100 meter schoolslag, toonde hij meteen aan in topvorm te verkeren. In een fenomenale tijd van 1.20.26 zwom hij zich naar de hoogste plaats op het erepodium en wist hij zich het goud en daarmee de kampioenstitel toe te eigenen. Ook op de 400 meter vrije slag én de 100 meter vrije slag liet de jonge zwemmer uit Zwartsluis zien totaal niet onder de indruk te zijn van het sterke deelnemersveld. Op beide afstanden pakte hij nog eens een bronzen plak. De 200 meter vrije slag leverde hem een mooie vierde plaats in het eindklassement op.

De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar en wordt ook wel het officieuze Nederlands kampioenschap lange baan zwemmen voor minioren genoemd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice