28 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Damuitslagen

Geplaatst op: 4 november 2019

John Folkerts al een behoorlijk aantal jaren lid bij D.S.S deed mee aan het WK Rapid toernooi dammen. Het speeltempo was 15 minuten plus 5 sec per zet. de eindpositie voor John was de 64e plaats.En er deden 65 spelers mee. Hij speelde 3 remises, tegen meester Peter van der Stap, meester Roep Bhawanibhiek en de Italiaan meester Emanuele Danesse. Daarnaast speelde John het Herfst toernooi Internationaal. Hier werd hij 18e van de 35 deelnemers en kreeg de derde prijs in het ratingsklassement tot 1000 rating.

De score was 8 punten uit 8 wedstrijden. Tot slot speelde hij het open NK Rapid toernooi en kreeg de 33e plaats van  de 52 deelnemers. Hij haalde 8 punten uit 9 wedstrijden. Tegen deze toppers speelde hij ondanks de klassering toch goede wedstrijden. Alleen al de uitdaging die hij aanging is al een prestatie op zich zelf. Zou dit nu ook de kwaliteit van zijn spel in de onderlinge en bondscompetitie ten goede komen. Dat gaan we nog meemaken. In ieder geval mag D.S.S trots wezen op een lid die het aandurfde deze WK te spelen.

Rudie Moorman spelen tegen Jan van de Kolk en kwam op gegeven moment zeer goed te staan door een groot blok van schijven in het centrum te hebben staan. Jan werd hierdoor verplicht zijn kroonschijf in te zetten waardoor hij zijn gehele achterhoede kwijt was. Op dat moment stond Rudie beter maar jan wist het verdraaid goed op te lossen zodat Rudie genoegen moest met remise. Roelof van Benthem speelde te aanvallend tegen John Folkerts. Hij gebruikte hierbij zijn kroonschijf in een klassieke stand. Dit loopt meestal niet goed af en dus ook nu bewees dat je in een klassieke stand je kroonschijf alleen dan moet spelen als het niet anders meer kan. John haalde zijn punten binnen.

Jacob Lok speelde tegen Erik van Wendel. Erik opende ietwat vreemd maar daar kon Jacob op anticiperen. Het werd geen partij waar over en weer in het begin veel werd afgeruild. Lok nam alleen een afruil als hij voorwaarts kon. De partij werd goed opgebouwd en er werden risico genomen die verdedigd konden worden. Bij een 6 om 6 stand werd remise overeengekomen.

In de tweede klasse speelde Folkert de Jong tegen Johan van Wendel. Er werd voorzichtig gespeeld en na 40 zetten werd in een gelijke stand remise gemaakt. De grote verrassing was de partij tussen Romke de Jong en Klaas Wobben. Klaas Ruilde veel af en hierdoor kwam de Jong positioneel er beter voor te staan. Remise aanbod van de Jong werd door Klaas verworpen maar dat had hij achteraf beter niet kunnen doen want in het eindspel aangekomen waar de Jong 3 dammen haalde en Klaas 1, plus het feit dat de Jong meer schijven had, was het voor Klaas moeilijk dammen. Er was een moment dat Klaas en de Jong dachten: nu wordt het toch remise. Maar door een gewiekst zetje van de Jong verloor Wobben jammerlijk.  Misschien kan hij revanche nemen als hij ten tweede male tegen de Jong mag uitkomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice