3 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Tafeltennissers pakken koppositie terug

Geplaatst op: 4 november 2019

De tafeltennissers van Zwartsluis 1 speelden deze ronde in Genemuiden. De tegenstander was het 2e team van GTC. Ook dit kon wel eens een zeer zware wedstrijd worden. De vorige keer was er een nederlaag voor Zwartsluis. Aldert Vegter begon goed aan zijn wedstrijd. De eerste game won hij met 11-6.

Vervolgens was er weinig verschil te zien tussen beide spelers. Er was winst voor Aldert na 9-11, 13-11 en nog een keer 13-11. John van Schellen opende zeer sterk. Zijn tegenstander kwam niet door de verdediging van John heen. Er was winst na 11-7,11-5 en 11-6. Jan Booij begon onzeker aan de wedstrijd, 11-8 verlies. Daarna was er een goed herstel, hij won dan ook met de gamestanden van 17-15, 11-2 en 11-8. Aldert begon zeer sterk aan zijn tweede partij, hij nam een 2-0 voorsprong, maar zijn tegenstander kwam goed terug en won de volgende twee games. De vijfde moest de beslissing brengen. Deze ging naar Aldert met 14-12. Opnieuw  begon Jan niet sterk aan zijn partij, 11-6 verlies. Daarna kwam hij los en sloeg zich langs zijn tegenstander. De gamestanden waren 11-8, 11-4 en 11-8. John mocht de voorsprong verder uitbouwen.

De tegenstand was in het begin groot, gezien de gamestanden van11-9; vervolgens een lange game 23-25, om het af te maken met 11-5 en 11-6. Weer begon Jan met gameverlies, dit keer met 11-7. Ook nu wist hij zich te herstellen en won er twee met 13-11 en 11-5. Toen was er weer verlies met 11-4. En weer een vijfde game, deze ging weer naar Jan met 11-5. Aldert had het in zijn laatste partij erg lastig, vooral om rustig te blijven. Ook in deze wedstrijd waren er vijf games nodig om tot winst te komen. 6-11, 11-4,11-4, 13-15 en als afsluiter een 11-6. John mocht de avond afsluiten. In deze partij liet hij zien dat hij aan een zeer sterke competitie bezig is. Na vier games was er met 6-11, 12-10, 11-3 en 11-4 voor de derde keer winst voor hem. De eindstand was 9-0 voor Zwartsluis, dat hierdoor weer bovenaan staat in de stand.

Het tweede team speelde in – en tegen ’s-Heerenbroek. Team 1 van ‘s-Heerenbroek is altijd lastig te bespelen. Zo ook deze keer. Kenneth van Dijk en Albert Mooiweer verloren beiden hun eerste wedstrijd. Christophe Meijer bracht het eerste winstpunt binnen. Toen nam ons tweede een voorsprong, door twee winst partijen. Vervolgens ging de strijd gelijk op. Met aan het eind van de avond geen winst voor Albert. Twee keer winst voor Kenneth en drie keer winst voor Christophe.

Het derde team speelde in Wijhe. De tegenstander was het tweede team van Wijhe. Gerwin van Dalfzen speelde zich deze avond naar twee winst partijen. Joost de Graaf laat op trainingen zien dat hij goed bezig is, maar in de competitie komt het er niet helemaal uit. Hij won maar één partij. Kenneth van Dijk wist twee keer te winnen. De eindstand was hier 5-4 winst.

Het vierde team speelde thuis tegen het 7e van Smash ’70, uit Hattem. Een tegenstander die duidelijk te sterk was voor het vierde team. Wietze Bakker wist dan ook maar één keer tot winst te komen. Wout van Dalfzen kwam niet tot winst. Invaller Jonathan Booij , die weer is terug gekomen, speelde zijn eerste wedstrijd en wist er één te winnen. Vooral tot zijn eigen verbazing. De eindstand was wel een zware 7-2 nederlaag.

Het vijfde team speelde thuis tegen het 5e team van Emmeloord. Edward de Wit en Tjalling Wynia kregen versterking van Thimo Smit. Thimo deed wat hij kon, zo wist hij één keer tot winst te komen. Tjalling en Edward wonnen al hun partijen. De eindstand was hier een 7-2 zege.

Het zesde team speelde thuis tegen het 11e team van Heino. Thimo Smit en Yannick Meijer kwamen in deze wedstrijd niet tot winst. Mark Smit kwam met de nodige moeite tot twee keer winst. De eindstand was een 7-2 nederlaag.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice