Agenda
Active creations

Druk weekeinde voor ZvZ-zwemmers

Geplaatst op: 9 maart 2020

Afgelopen weekend was ZvZwartsluis vertegenwoordigd op maar liefst 3 verschillende wedstrijden. Een druk weekend dus voor de ZvZ zwemmers.

Speedo Jaargangfinales in Leiden

Een team van 4 ZvZ zwemmers, Anna Fix, Ryan Freriks, Jaydey Schonewille en Diede Veld, deed mee aan de Speedo-jaargangfinales in Leiden. Deze finales worden beschouwd als de Nederlandse Kampioenschappen (NK) voor de jongste zwemmers van Nederland (minioren). Anna Fix zwom op de 100 meter vlinderslag met een pr van 1 seconde naar de derde plaats! Ook Diede, Ryan en Jaydey behaalde mooie pr’s: Diede behaalde een 7e plaats op de 100 meter vrije slag, ook een 7e plaats op de 200 meter wisselslag, een 4e plaats op de 200 meter vrije slag, een 8e plaats op de 50 meter vrije slag, een 5e plaats op de 400 meter vrije slag en ook een 5e plaats op de 100 meter schoolslag. Jaydey Schonewille mocht starten op zijn favoriete slag: de 100 meter schoolslag. Hij eindigde hij als tweede in zijn serie.

Arena Junior Swim Cup in Eindhoven

Een team van 5 ZvZ zwemmers (Anna Klomp, Kim Schraa, Emmelien Smelt, Myrthe Dorgelo en Rick Smelt reisde af naar Eindhoven om daar deel te namen aan de Internationale Talent Trophy in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Alle zwemmers kwamen uit op 2 afstanden.
Emmelien Smelt wist haar tijd op de 400 meter vrije slag met maar liefst 18 seconden te verbeteren en ook bij de 200 meter wisselslag snoepte ze er 8 seconden af. Kim Schraa wist haar tijd op de 50 meter rugslag ook te verbeteren. Anna Klomp verbeterde ook haar tijd op de 50 meter rugslag en weet zich, net als Kim, zeker van een plaats voor de Overijsselse A-kampioenschappen. Ook de 200 meter vrije slag heeft ze aangescherpt met 4 seconden. Myrthe Dorgelo kwam uit op de 100 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag en wist deze laatste goed aan te scherpen. Tot slot zwom Rick Smelt de 100 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag en wist zijn 50-meter-bad-tijden goed te verbeteren met maar liefst 16 seconden.

10-kamp in Steenwijk

Een groep van 21 ZvZ zwemmers deed zaterdag 7 maart jl. mee aan de 10-kamp in Steenwijk. ZvZ ging met 20 medailles naar huis. Bijna alle ZvZ zwemmers zwommen één of meer persoonlijke records wat een mooie prestatie is.