2 mei 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Verkoop potgrond gaat ‘gewoon’ door

Geplaatst op: 13 maart 2020

De potgrond- en violenverkoop voor het goede doel gaat zaterdag gewoon door, maar wel met gepaste veiligheidsmaatregelen. Dat laat de organisatie weten. Mochten de regels tussentijds aangescherpt worden, dan hebben de vrijwilligers alvast een plan B.

Willem Bonsink, betrokken bij de verkoopactie vertelt: “De overheid vraagt van alle Nederlanders om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Dat geldt ook voor ons. Daarom hebben we donderdagavond meteen een spoedberaad gehouden. Het zou de kortste klap zijn om de hele verkoopactie te verplaatsen naar een later moment, maar het was niet meer mogelijk de levering van de bloemen te annuleren. Daarom hebben we besloten de actie gewoon door te laten gaan, maar wel met gepaste veiligheidsmaatregelen.”

Afstand houden en liefst pinnen

De verkoopteams worden geïnstrueerd om genoeg afstand te houden en een pinbetaling te vragen. Verkopers met verkoudheidsklachten moeten thuisblijven. Daarnaast zullen de teams niet langs oudere mensen gaan, zoals bijvoorbeeld de Schans, aanleunwoningen en bejaardenwoningen. Willen mensen wel contant betalen? Dan wordt handcontact vermeden.

Plan B bij wijzigingen

Mocht de overheid tussentijds met nieuwe maatregelen komen, dan hebben de vrijwilligers alvast een plan B. “In dat geval zullen we zaterdag tussen 09:30 en 13:00 uur op verschillende centrale verkooppunten in Zwartsluis staan, zodat mensen ons zelf kunnen opzoeken. We hopen natuurlijk ook dit jaar op een enthousiaste afname van onze bloemenvoorraad. De Sluzigers kennende gaat dat vast lukken!”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice