26 april 2024 Gebruikers online: 79
Agenda
Active creations

Het is stil op het Agnieten College

Geplaatst op: 19 april 2020

Dat het wennen is om van achter de computer thuis lessen te volgen, is duidelijk. Niet zomaar even kunnen kletsen met je klasgenoten of je docent is dat eveneens.   Maar dit is wel de nieuwe realiteit waar scholieren in Nederland de afgelopen weken mee te maken hebben, ook op het Agnieten College.

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus maakte Onderwijsminister Slob op 15 maart bekend dat scholen in heel het land moesten sluiten. Na deze ingrijpende boodschap maakten docenten in korte tijd materiaal klaar om onderwijs op afstand te geven.

Ook het personeel van het Agnieten College in Zwartsluis heeft keihard gewerkt om in deze buitengewone situatie de leerlingen het best mogelijke aan te bieden. Met behulp van innovatieve online leermiddelen wordt contact onderhouden met leerlingen.  Het lesrooster kan vanuit huis gevolgd worden. De opdrachten staan klaar en kunnen geregeld live gevolgd worden als de docent les geeft over een onderwerp dat extra uitleg vraagt.

Is een leerling door de wekker heen geslapen, te laat in de les of is het huiswerk niet in orde? Dan is de conciërge daar om naar huis te bellen om je ‘bij de les te halen’.

Ontmoetingen met klasgenoten kunnen ook online, al is dat toch anders dan in het echt.
Het contact onderhouden met de leerling en elkaar blijven ‘zien’ op afstand is zeer waardevol. Daarom voeren mentoren en docenten videogesprekken met hun leerlingen. Hoe gaat het met je, waar loop je tegenaan met dit afstandsonderwijs, kunnen wij jou helpen? Leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis zijn misschien uit de school, maar niet uit het hart.

Een leerling van het Agnieten College Zwartsluis heeft een verslagje gemaakt over hoe zij thuisonderwijs ervaart;
Ik ben Rosan. Ik zit in de 1e klas vmbo- tl van het Agnieten College Zwartsluis. Ik ga al ruim een maand niet naar school en ik krijg daarom digitaal onderwijs. ‘s Morgens om 8:30 begint mijn schooldag thuis en eind van de ochtend ben ik klaar, daarnaast krijg ik nog wat huiswerk. Ik volg de vakken via een rooster. Ik voer nu veel meer kleine projecten uit, waarbij je heel creatief moet werken. Voor geschiedenis ging ik op pad om foto’s te maken van gebouwen uit de historie in mijn woonplaats, dit heb ik verwerkt in mijn filmpje! Het werkt goed, maar ik mis mijn vrienden. Gelukkig hebben we wel veel contact via Face-Time maar dat is toch anders. Ik hoop dat we snel weer naar school toe kunnen gaan. 

De leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis worden enorm gemist. Het personeel ziet hoe hard de leerlingen werken en zijn daar ontzettend trots op! Gehoopt wordt dat de leerlingen weer snel terug op school kunnen zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice