22 juni 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Grasmaaier ruïneert nieuw plantsoen Rietgorsstraat

Geplaatst op: 8 juni 2020

Buurtbewoners van de Rietgorsstraat doen op sociale media hun beklag over het maaibeleid van de gemeente. Het plantsoen naast het voetbalveld (achter basisschool De Wijngaard) is vanmiddag met de grond gelijk gemaakt. Hierdoor zijn alle aangeplante bloemen en plantjes in de maaier verdwenen.

De teleurgestelde bewoners vertellen: “In april is het complete plantsoen vervangen en is er nieuwe beplanting gepoot. Die plantjes hadden het wat moeilijk omdat ze in een droge periode gepland zijn. Maar dankzij een paar sproeiers uit de buurt, en zo af en toe een tank water van de groendienst, hebben de nieuwe planten dat overleefd. Door die verzorging zag ook onkruid zijn kans schoon om hevig op te bloeien. Daarom hebben we met een aantal buren zo goed mogelijk ons best gedaan dat te beperken. Op een gegeven moment groeide dat ook ons boven het hoofd en is er een aantal keer met de gemeente gebeld met de vraag of ze dit wilden verhelpen. We vonden het zonde als de mooie plantjes overwoekerd zouden worden door onkruid.”

De Rietgorsstraat kreeg vandaag bezoek van een externe plantsoenendienst die de gemeente inhuurt voor dergelijke klussen. In plaats van een schoffel is er gewerkt met een grote grasmaaier waardoor niet alleen het onkruid verdween, maar ook de nieuwe bloemetjes het moesten ontgelden. Een boze buur laat weten: “Resultaat is nu kaalgeschoren onkruid dat volgende week vrolijk verder bloeit en kapot-geschoren beplanting die helaas niet verder groeit.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice