15 juli 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Eerste Hollandse Nieuwe voor mediamannen

Geplaatst op: 12 juni 2020

Eerder kreeg de redactie van ZwartewaterFM al de eerste haring aangeboden.

De Hollandse Nieuwe is weer in het dorp verkrijgbaar. Dit jaar werd de eerste verse haring van Het Urker Vispaviljoen aangeboden aan de presentatoren en de redactie van ZwartewaterFM en Zwartsluis Actueel.

Arie Noorloos nodigde de mediamannen uit om zijn Urker lekkernij te komen proeven. Jan Blei, Erik Driessen, Enrico Kolk, Klaas Jan Barneveld, Henk Jan Overmars en Robert Jansema zorgden volgens de Urker visboeren voor een betrouwbare en professionele nieuwsvoorziening tijdens de corona-crisis. Al sinds maart staan de mediamannen dagelijks klaar om via ZwartewaterFM en de Actueel websites het nieuws te verspreiden. “Reden genoeg om ze onze Hollandse Nieuwe aan te bieden”, vertelt Noorloos.

De presentatoren, redacteuren en verslaggevers maakten graag gebruik van de uitnodiging en schoven omstreeks 16.00 uur De Hollandse Nieuwe naar binnen. Arie had niet alleen een goedgevulde schaal met vis geregeld, maar ook aan een borreltje en een uitje was gedacht. “Een mooi gebaar van Arie en Meindert. De eerste verse haringen van het jaar glijden altijd weer lekker over de tong”, vertellen de journalisten.

“Het vetgehalte is dit jaar super. De haring heeft zich goed vol kunnen eten met plankton door het warme voorjaarsweer. Ik werk al heel wat decennia in de vis, maar dit is toch zeker een van de betere jaren. Ze zijn heerlijk zacht en mede dankzij een uitje en een slokje Brandewijn weer enorm lekker dit jaar”, vertelt Arie Noorloos namens de viszaak aan de Stationsweg. Ondanks dat de invulling van de Vlaggetjesdag er dit jaar anders uitziet door corona, kwamen vrijdagmiddag enkele honderden vaste klanten langs voor een lekker visje. Jan van Kleef was aanwezig voor de foto’s.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice