27 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Aanleg nieuwe laag kunstgras DESZ in volle gang

Geplaatst op: 10 juli 2020

Foto's: Henk Kuik

Op de velden van DESZ wordt hard gewerkt aan een nieuwe laag kunstgras. Domo Sports Grass uit het Belgische Sint-Niklaas is deze zomervakantie druk bezig om de trainingsvelden en het hoofdveld aan te pakken.

Na 10 jaar gespeeld te hebben op een Genemuider laag kunstgras, krijgen DESZ en Olympia uit Hasselt deze zomer een nieuwe grasmat. Atze ten Klooster vertelt namens Door Eendracht Sterk Zwartsluis (DESZ): “Mooi dat er een nieuwe laag wordt aangebracht. Naar verwachting is het werk halverwege augustus klaar. Op dat moment beginnen de trainingen ook weer. Ondertussen kunnen de heren van DESZ1 nog trainen op het echte gras. Er staan voor komende weken nog enkele vriendschappelijke duels op het programma tegen Kampen en Hoorn.”

Afgelopen periode was er de nodige commotie in de lokale politiek omdat de gemeente koos voor een graslegger uit België, terwijl er meerdere bedrijven uit Genemuiden meededen in de aanbesteding om kunstgras te mogen leggen. Raadslid Rudi van Zandwijk (CDA) vond het destijds uiterst teleurstellend dat er geen Zwartewaterlands kunstgras komt te liggen bij DESZ en Olympia. Hij stelde daarop vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Die vragen staan nog uit. Van Zandwijk laat tegenover Zwartsluis Actueel weten dat hij graag eerst antwoord wil op de gestelde vragen, voordat hij zijn conclusies trekt over de gang van zaken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice