1 mei 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

‘Ruinerwold-pand’ leeg en verkocht

Geplaatst op: 20 augustus 2020

Het pand aan de Stationsweg van ‘Natural Homes’ waar het ‘keldergezin’ uit Ruinerwold jarenlang een houtzaak had, is vanmorgen ontruimd. Ook heeft het verwaarloosde pandje een nieuwe eigenaar.

In juli werd het pand ook deels leeggetrokken, vermoedelijk haalden de huurders toen overige waardevolle spullen uit hun oude winkeltje. Vanmorgen verdween de rest van de inboedel in een grote verhuiswagen.

Volgens een ingewijde in de vastgoedwereld heeft een vastgoedbaas uit Hoogeveen het pand opgekocht. Dat lijkt waarschijnlijker dan de informatie die de verhuizers aan de redactie gaven: “Verkocht aan de HEMA.” De nieuwe bestemming voor het pand is onbekend.

Volgens de ingewijde zou de Drentse vastgoedbaas het vermoedelijk weer kunnen doorverkopen voor de handel. Het pand aan de Kerkstraat, want de familie runde twee winkels in Zwartsluis, is overigens ook voor 80 procent leeggetrokken. De gebroeders Terwel hebben dat pand gekocht, zo meldt één van de broers vanochtend. Mogelijk wordt dit, na een opknapbeurt, winkelruimte.

Momenteel zitten vader Gerrit Jan van D. en Josef B. nog achter slot en grendel. Ze worden verdacht van vrijheidsberoving bij negen kinderen van Gerrit Jan van D. Dit gebeurde mogelijk ook tijdens de periode dat de familie in Zwartsluis woonde. Op 17 september is de volgende zitting in de zaak bij de rechtbank in Assen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice