27 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Voetbalvrouwen SVBS/VHK boeken ruime zege

Geplaatst op: 12 september 2020

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor VHK/SVBS’77 vrouwen 1 (beter bekend als VHBS, red.) met als tegenstander Old Forward Wilhelminaoord/Blauw en Wit Vledder VR1. Een oude bekende voor VHBS, de vorige competitie werden hier 6 punten verdiend. Het leek de dames een koud kunstje om dit te herhalen.

Om 12 uur werd er afgetrapt op sportpark ‘t Hooge Laand in Belt Schutsloot. Al vrij snel kwam BEW voor de goal van VHBS en maakten ze de 0-1 door een domme communicatiefout achterin. VHBS is duidelijk de bovenliggende partij en kan de eerste 20 minuten lekker tikken, maar gaat later mee in het spel van BEW. In de 10e minuut een aanval voor VHBS waarbij de 1-1 gemaakt wordt door Aniek van de Belt. In de eerste helft blijft het een beetje op en neer gaan, zijn er veel kansen voor de thuisclub, maar wordt de goal niet gevonden door beide teams.

Na de rust begint VHBS fel: de 3 punten moeten op De Belt blijven vandaag en dit kon ook zat. Al snel volgt er een corner voor VHBS, waarbij de bal uiteindelijk op de 16 terecht komt bij Romana van Dijk, ze schiet en maakt de 2-1. De kansen blijven voor VHBS, weer is er een corner voor de thuisploeg. Deze wordt binnen gekopt door goalgetter Aniek, het scorebord gaat naar de 3-1.

De Drents dames het wel maar komt zelden op de helft van VHBS. De spaarzame momenten die het team op de thuishelft komt, worden makkelijk onderschept door de verdediging van VHBS. Ze staan sterk en weten de bal al snel weer in de ploeg te krijgen. Zo kan VHBS weer vanaf achteruit opbouwen, en wordt er weer door Aniek uit een voorzet gescoort 4-1.Een hattrick voor de nummer 2 van VHBS.
Al snel volgen de 5-1, door Esther de 6-1 door Dione en de 7-1 door Josanne.

Een overtuigende winst voor de dames uit Sint Jansklooster en Belt Schutsloot. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen ST d’Olde Veste ‘54/Steenwijk VR2.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice