Active creations

Pegasus verliest in vijfsetter van Smash Beilen

Geplaatst op: 5 oktober 2020

Afgelopen vrijdagavond moesten de mannen van vv Pegasus Zwartsluis naar Beilen afreizen voor hun derde competitiewedstrijd. Smash H2 uit Beilen speelde vorig seizoen nog eerste klasse en is net als Pegasus gepromoveerd naar de promotie klasse.

De eerste set in Bellen was niet om over naar huis te schrijven. Het serveren ging zonder druk, passing een dikke onvoldoende, en aanvallend kwamen de Sluzigers er niet doorheen. Ook blokkerend lieten ze zich te vaak verrassen waardoor Smash deze set met 25-19 naar zich toe trok.

De tweede set begon met een wissel op de passer/loper positie, en stond de tegenstander een rotatie verder gedraaid. Dit leek een succes factor te zijn voor Pegasus. Door wat meer duidelijkheid in de passing en een andere Serve opstelling pakten ze de ballen makkelijker uit de lucht. De verdedigers brachten de ballen perfect op positie 2/3 waar spelverdeler Brendan van Veen zijn aanvallers in stelling kon brengen. Smash werd helemaal weggespeeld en konden af en toe wat speldenprikken terug geven. Set 2 en 3 werden beiden prooi voor Pegasus H1, met 25-16 en 25-19.

De 4e set betrof een heel ander verhaal. De passing was ver beneden de maat, verkeerde wissel, veel serve fouten en tot overmaat van ramp was de scheidsrechter volgens Pegasus zijn tweede man en bril vergeten. Kansloos verlies, met 9-25 voor de mannen uit Zwartsluis wat leidt tot een beslissende vijfde set.

De vijfde set begon oppermachtig voor Pegasus, en een snelle 6-1 voorsprong werd zo gemaakt. Toch kreeg Smash de scheids op haar hand en het kleine beetje geluk wat dan nodig is om weer in te lopen. Vanaf 9-8 liep het niet meer voor de Sluzigers en kon Smash uit Beilen de wedstrijd beslissen met winst in de vijfde set: 15-10. Helaas een 3-2 verlies in een wisselvallige uitwedstrijd.

Aanstaande woensdag staat de eerste bekerronde op het programma: Pegasus H1 – iBeheer/ Vonk Coevorden H1. De wedstrijd kunt u mogelijk via Facebook livestream volgen. Volg Pegasus via Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.