26 april 2024 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Koninklijke avond in het hotel voor NVVH

Geplaatst op: 6 oktober 2020

(Ingezonden) Maandagavond was weer de maandelijkse avond van het NVVH Vrouwennetwerk.

We begonnen een half uur eerder omdat hotel Zwartewater om 22 uur moest sluiten in verband met de corona maatregelen.

Deze keer kwam Josine Droogendijk om een lezing te geven over de kleding en de couturiers van koningin Maxima. Josine Droogendijk woont in IJsselmuiden, is getrouwd en heeft 3 kinderen. Ze verschijnt op televisie in o.a. Blauw Bloed, Tijd voor Max, RTL Boulevard, schrijft voor o.a. Vorsten, Nouveau en het AD. Ze heeft ook 2 boeken geschreven over koningin Maxima. Ze heeft ook nog een eigen website: Modekoningin Maxima en die trekt gemiddeld 20.000 bezoekers per dag.

Koningin Maxima heeft een eigen dresscode vertelt Josine, ze draagt hoge hakken, heeft het haar vaak opgestoken en heeft altijd 1 handschoen aan en 1 handschoen uit. Als ze op werkbezoek gaat heeft ze het haar vaak los en heeft ze geen hoed op want de onderwerpen vragen om minder officieel gekleed te gaan. Ze draagt weinig broeken, dat vind ze niet erg koninklijk en het tekent heel erg. Ze heeft weinig tassen, ze draagt kleine tassen, daar zit alleen haar telefoon en een zakdoekje in. Ze houdt van grote hoeden.

Naast koningin en moeder is ze ook zakenvrouw, ze werkt voor de Verenigde Naties en vliegt de hele wereld over en ontmoet invloedrijke personen. Maxima draagt dan passende kleding van dat land. Als ze bv. in Pakistan of India is draagt ze een sari.

Als ze met Willem-Alexander op staatsbezoek is moet hij op de voorgrond staan want hij is de koning. Daarom draagt ze bij zo’n gelegenheid kleren met lichte kleuren zoals beige en oudroze op de 1e dag. Tijdens het staatsbanket op de 2e dag pakt ze wel flink uit met mooie jurken met opvallende kleuren. Op dodenherdenking draagt ze altijd zwart.

Maxima draagt haar kleren vaker, soms hetzelfde, soms zijn de kleren vermaakt. Tijdens Prinsjesdag 2020 droeg ze een eerder gedragen jurk die eerst geel was en nu okergeel.

Hoe koopt ze haar kleren? Maxima heeft wel 400 kledingstukken. Jolanda ten Brinke is haar kamenier en verzorgt de kleding en is verantwoordelijk voor de praktische zaken, ze zorgt ervoor dat de schoenen klaarstaan, dat de rits van een jurk of rok loshangt zodat Maxima het direct aan kan trekken. Alle kleren worden door Jolanda onderhouden, bijgehouden en opgeslagen. Maxima heeft geen stylist, ze kiest zelf haar kleding uit.

Maxima koopt haar meeste kleding bij Eduard Vermeulen van het kledinghuis Natan, hij is een Belgische ontwerper. Maxima rijdt naar Brussel, zoekt kleding in de rekken en gaat dan de kleren passen. Maxima heeft een grote maat schoenen, ze heeft maat 42/43 en de meeste schoenen koopt ze bij Natan. De nummer 2 van kleding bij wie Maxima vaak kleding koopt is Claes Iversen, hij heeft de jurk gemaakt die Maxima tijdens Prinsjesdag dit jaar droeg. Maar ze gaat ook regelmatig online shoppen, bij bv. de website Net-a-porter.com.

De ontwerper Valentino maakte de trouwjurk van Maxima en ze draagt nog steeds kleding van Valentino. De Nederlandse ontwerper Jan Taminiau ontwierp de inhuldigingsjurk in 2013, waar hij 3 maanden aan werkte. Maxima heeft 250 hoeden, ze draagt vaker dezelfde hoed, de Belgische Fabienne Delvingne maakt de meeste hoeden.

Josine heeft veel achtergrondinformatie over koningin Maxima’s kleding verteld, voortaan gaan we nu heel anders naar haar kleren kijken. Na afloop kreeg Josine een mooie bos oranje bloemen als dank voor deze interessante avond.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice