26 april 2024 Gebruikers online: 72
Agenda
Active creations

Arembergschool eerste aan de beurt voor renovatie

Geplaatst op: 8 oktober 2020

De Arembergschool staat als eerste basisschool in Zwartewaterland op de planning voor een renovatie. Dat blijkt uit het zogenoemde Integraal Huisvestingsplan Onderwijs dat de gemeente in samenwerking met de scholen heeft opgesteld. Het is een visie op de huisvesting van de scholen voor de komende twintig jaar.

De komende twee jaar staat de renovatie van de Sluziger basisschool op het programma. Het gebouw is ondertussen 44 jaar oud en voldoet niet meer aan alle eisen van de tijd. Ook de Prins Willem Alexanderschool in Hasselt wordt onderhanden genomen. Vanaf 2023 zijn dan twee scholen in Genemuiden aan de beurt. De Wijngaard komt voorlopig niet aan de beurt. Die school is in 2010 nog gerenoveerd.

Het huisvestingsplan is ‘niet in beton gegoten’, zoals Roel Withaar van GemeenteBelangen het donderdag noemde, maar geeft ruimte om in te spelen op ontwikkelingen. Ook moet steeds worden bekeken of er voldoende geld is voor een aanpak. Vooral in Genemuiden denken scholen na over de toekomst, bijvoorbeeld omdat er minder leerlingen naar de scholen komen of omdat verplaatsingen een beter scenario zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice