26 april 2024 Gebruikers online: 63
Agenda
Active creations

Belt Schutsloot vanavond in culinair NPO-programma

Geplaatst op: 18 november 2020

In het culinaire KRO-NCRV programma ‘Joēl Lokaal’ speelt Belt Schutsloot vanavond een gastrol. Het binnenvisserijbedrijf van Stefan Lok vormde eerder dit jaar het decor voor opnames met topkok Jonnie Boer. Vanavond om 20.30 uur is het eindresultaat te zien op NPO2.

In Joël Lokaal trekt Joel Broekaert dit najaar een streep door Nederland. Van Noord-Groningen naar Zuid-Limburg kruist hij onderweg de vijf bodemsoorten van ons land: zeeklei, veen, rivierklei, zand en löss. Welke invloed heeft de smaak van de bodem op wat er leeft en groeit? Gewapend met een grondboor en een gezonde trek, zoekt hij het uit tot de bodem. Deze zomer was hij ook te gast op de Beltiger veengrond. Beroepsvisser Stefan Lok nam de programmamakers mee naar het Schutsloterwiede en ving daar onder andere snoek en rivierkreeft.

Deze vangsten werden twee maanden geleden speciaal voor de tv-opnames bereidt door Jonnie Boer. De Zwolse chefkok is niet onbekend met vissoorten uit De Wieden. De opa van Boer was namelijk beroepsvisser en bracht hem de viskunst bij. “Voor de opnames zochten ze een visser die hier in de wateren rondom Belt-Schutsloot op snoek en rivierkreeft vist. De programmamakers benaderden mij en het leek mij leuk om daaraan mee te werken”, vertelde Beltiger beroepsvisser Stefan Lok eerder tegenover Zwartsluis Actueel.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice